Prancūzų ministras: į olimpiados atidarymo ceremoniją bus išdalinta 326 tūkst. bilietų | kl.lt

PRANCŪZŲ MINISTRAS: Į OLIMPIADOS ATIDARYMO CEREMONIJĄ BUS IŠDALINTA 326 TŪKST. BILIETŲ

  • 1

Į Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją prie Senos upės bus parduota arba nemokamai išdalinta 326 tūkst. bilietų, antradienį pranešė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas), pirmą kartą nurodydamas tikslų skaičių.

„Žemutiniame krante turėsime 104 tūkst. žiūrovų, sumokėjusių už bilietą, – Senato posėdyje sakė G. Darmaninas. – Tuomet aukštesniuose krantuose [su nemokamais bilietais] bus 222 tūkst. žmonių.“

Jis nurodė, kad dar 200 tūkst. žmonių galės stebėti paradą po atviru dangumi palei upę nuo pastatų, iš kurių atsiveria vaizdas į Senos upę, o dar 50 tūkst. – sostinės fanų zonose.

Iš viso atidarymo ceremonijoje dalyvaus 180 laivų, iš kurių 94 bus su sportininkais, per tą patį posėdį sakė vyriausiasis Paryžiaus regiono saugumo pareigūnas Marcas Guillaume'as (Markas Gijomas).

Organizatoriai nusprendė atidarymo ceremoniją padaryti kuklesnę dėl Prancūzijos saugumo tarnybų pasipriešinimo bei susirūpinimo, kaip suvaldyti tokią didelę minią ir kaip išvengti teroro išpuolių.

Tačiau vis tiek ketinama sumušti rekordus pagal žiūrovų skaičių, nepaisant to, kad visos ankstesnės atidarymo ceremonijos vykdavo pagrindiniuose lengvosios atletikos stadionuose.

Organizatoriai ir Paryžiaus mero biuras iš pradžių įsivaizdavo, kad renginyje dalyvaus iki dviejų milijonų žmonių, o G. Darmaninas 2022 metais užsiminė apie 600 tūkst. bilietų.

Laivų paradas po atviru dangumi susijęs su pažadais Paryžiaus olimpiadą paversti „kultine“, o vietos organizacinis komitetas, rengdamas didžiausią pasaulyje sporto renginį, nori atsisakyti ankstesnių tradicijų.

2008 metų Pekino vasaros olimpinių žaidynių ceremonija laikoma įspūdingiausia istorijoje, o 2012-ųjų ceremonija Londone, kurią režisavo filmo „Traukinių žymėjimas“  (Trainspotting) kūrėjas Danny Boyle'as (Denis Boilas), sulaukė gerų atsiliepimų dėl to, kaip pavyko atskleisti Jungtinės Karalystės savitumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

!=]

Ir man bilietą prašyčiau.!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS