Prestižinėse varžybose Filadelfijoje – M. Griškonio bronza | kl.lt

PRESTIŽINĖSE VARŽYBOSE FILADELFIJOJE – M. GRIŠKONIO BRONZA

  • 0

Irkluotojas Mindaugas Griškonis prestižinėse „Golden Cup“ varžybose, kuriose sprinto rungtyje varžėsi keturi stipriausi pasaulio irkluotojai, užėmė trečią vietą.

700 metrų distanciją lietuvis įveikė per 2 minutes ir 35.496 sek. Greičiausias distancijoje buvo norvegas Kjetilas Borchas (2 min. 32.966 sek.), antras finišo liniją kirto danas Sverri Nielsenas (2 min. 33.606 sek.), ketvirtas liko Robbie Mansonas iš Naujosios Zelandijos (2 min. 37.548). Varžybų dalyviai pasidalijo 27,5 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą.

„Nulūžau pačioje distancijos pabaigoje, – po finišo teigė pirmuosius 600 metrų pirmavęs lietuvis. – Kiek pritrūko jėgų, tačiau rezultatu ir patirtimi labai džiaugiuosi“.

Geriausi pasaulio irkluotojai prieš varžybas savaitę kartu gyveno, treniravosi, dalijosi patirtimi bei buvo supažindinti su Filadelfijos miesto sporto tradicijomis.

„Viskas vyko pagal griežtai sudėliota darbotvarkę – jau pirmą dieną mums visiems buvo atvežtas vienodas inventorius ir keliavome treniruotis. Man buvo kiek neįprasta, nes tokios valties nebuvau gyvenime irklavęs su mums pristatytais irklais. Kiek neįprasta, bet nesijaudinau. Nauja patirtis visada gerai“, – sakė irkluotojas.

M.Griškonis prisipažino, kad prieš išvykdamas į JAV dar besitreniruodamas Lietuvoje išbandė sprinto distanciją, tačiau per daug nepersistengė.

„Mano pagrindinis tikslas yra olimpinės žaidynės, o ne tokios varžybos, – sakė Rio de Žaneiro žaidynių prizininkas. – Noriu kuo geriau pasirengti svarbiausiam startui. Negaliu kiekvieną mėnesį būti geriausios sportinės formos – nieko iš manęs neliktų iki olimpinio starto. Neforsuoju, nes žinau pagrindinį savo tikslą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS