Prestižinio „Šešių nacijų“ turnyro starte – prancūzų pergalė prieš anglus | kl.lt

PRESTIŽINIO „ŠEŠIŲ NACIJŲ“ TURNYRO STARTE – PRANCŪZŲ PERGALĖ PRIEŠ ANGLUS

  • 0

Savaitgalį startavo labiausiai prestižinis Europos regbio turnyras – „Šešių nacijų“ turnyras. Jau pirmajame ture netrūko atkaklių kovų ir kiek netikėtų rezultatų.

Prancūzija – Anglija 24:17 (17:0)

Pasaulio regbio vicečempionė Anglijos rinktinė „Šešių nacijų“ starte patyrė skaudų smūgį Paryžiaus lietuje. Smarkiai atjaunėjusi, bet itin talentinga Prancūzijos rinktinė pademonstravo, kad auga grėsminga regbio jėga. Agresyviu ir kietu žaidimu prancūzai dominavo pirmajame kėlinyje ir po Vincento Rattezo ir kapitono Charleso Ollivono žeminimų bei Romaino Ntamacko baudos smūgio pirmavo 17:0.

Po dar vieno Ch. Ollivono kamuolio prispaudimo įskaitiniame plote prancūzų persvara tapo triuškinanti – 24:0. Tuomet prasidėjo Anglijos rinktinės bandymas sugrąžinti intrigą. Jonny May‘us pelnė du žeminimus iš eilės ir prancūzų pranašumas sumažėjo iki 10 taškų (14:24). Vis dėlto per likusią laiką anglams pavyko pridėti tik tris Oweno Farrello taškus baudos smūgiu, kas leido Anglijai pralaimėti 7 taškais ir pelnyti vieną įskaitinį tašką.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas prancūzas Antoine‘as Dupontas.

Airija – Škotija 19:12 (10:6)

Anglijos rinktinės žvaigždės O. Farrello tėvo Andy Farrello debiutas Airijos komandos trenerio poste pažymėtas pergale, bet sunkesne, nei tikėtasi.

Naujasis Airijos rinktinės kapitonas Johnny Sextonas rungtynes pradėjo atlikdamas žeminimą, bet škotai į tai atsakė išnaudodami varžovų klaidas ir tiksliai atlikdami baudos smūgius. To paties J. Sextono baudos smūgis leido airiams pirmąją mačo pusę laimėjo 10:6.

Antrajame kėlinyje škotai neišnaudojo auksinės progos – Stuartas Hoggas pametė kamuolį prieš pat atliekant prispaudimą ir taip prarado garantuotus penkis taškus. Vėliau abi komandos apsikeitė baudos smūgiais, o paskutiniai pavojingi škotų mėginimai išlyginti rezultatą atsimušė į kietą airių gynybą.

Buvo akivaizdu, kad abi komandos gali rungtyniauti daug geriau, todėl bus įdomu jų galimybes pamatyti antrajame ture.

Velsas – Italija 42:0 (21:0)

„Šešių nacijų“ čempionės titulą ginanti Velso rinktinė turnyrą pradėjo užtikrinta pergale prieš ilgametę varžybų autsaiderę Italijos ekipą.

Naujo trenerio Wayne‘o Pivaco vadovaujami valai dominavo nuo pat susitikimo pradžios ir be didesnio vargo pratęsė pergalių „Šešiose nacijose“ seriją iki aštuonių. Trimis žeminimais šiose rungtynėse pasižymėjo Joshas Adamsas, o 13 taškų prie pergalės pridėjo Danas Biggaras.

„Buvo labai geras pasirodymas. Pelnėme penkis taškus, kaip ir tikėjomės, tačiau tai nebuvo lengva. Turėjome sunkiai dirbti, kad tai pasiektume. Džiaugiuosi, kad varžovams neleidome pelnyti nei vieno taško. Tai yra sudėtinga tokiame lygyje“, – pabrėžė W. Pivacas.

Antrasis turas vyks jau ateinantį savaitgalį. Prancūzai namuose susitiks su italais, škotai – su anglais, o airiai – su Velsu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS