R. Meilutytei – prestižinis Europos apdovanojimas | kl.lt

R. MEILUTYTEI – PRESTIŽINIS EUROPOS APDOVANOJIMAS

  • 0

Šiandien paaiškės prestižinių „Lietuvos metų sportininko“ rinkimų nugalėtojai. Viena LTOK konkurso favoričių Rūta Meilutytė savo apdovanojimo jau sulaukė – ji buvo išrinkta geriausia Europos šalių plaukike.

26-erių kaunietė nedalyvavo atvirame Lietuvos plaukimo čempionate trumpajame 25 m baseine, tačiau LSC sporto komplekse „Druskininkai“ lankėsi su ypatinga misija. Tituluočiausia šalies plaukikė ne tik apdovanojo čempionato prizininkus, bet ir atsiėmė vertingą prizą.

Su treneriu Tadu Duškinu pagal individualų planą naujam varžybų sezonui besiruošianti R. Meilutytė Druskininkuose įteikė medalius moterų ir vyrų komandinių estafečių 4x100 m laisvu stiliumi prizininkams. Pati sportininkė taip pat sulaukė tarptautinio įvertinimo. Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas, trijų olimpinių žaidynių dalyvis Saulius Binevičius jai perdavė geriausios 2022 m. LEN – „European Aquatics“ sportininkės statulėlę.

Šiųmetis sezonas lietuvei klostėsi taip pat puikiai. R. Meilutytė sėkmingai įvykdė olimpinį 100 m plaukimo krūtine normatyvą.

R. Meilutytė pernai tapo Europos ir pasaulio čempione plaukdama 50 m krūtine. Budapešte ir Romoje ji taip pat iškovojo bronzos medalius 100 m plaukimo krūtine rungtyje, o metus lietuvė užbaigė pagerindama pasaulio rekordą ir triumfuodama pasaulio pirmenybėse trumpajame baseine Melburne.

Kartu su R. Meilutyte į prestižinę nominaciją pretendavo italė Benedetta Pilato, švedė Sarah Sjostrom ir olandė Marrit Steenbergen. Visos nominantės buvo atrinktos pagal jų pasiekimus 2022 m. sezoną LEN ir „World Aquatics“ varžybose. Apdovanojimų laureatus nulėmė visuomenės (30 proc.), LEN narių ir techninio komiteto (70 proc.) balsai.

Šiųmetis sezonas lietuvei klostėsi taip pat puikiai. R. Meilutytė sėkmingai įvykdė olimpinį 100 m plaukimo krūtine normatyvą, o iš svarbiausių varžybų – pasaulio čempionato Fukuokoje – sugrįžo net su dviem aukso medaliais (50 ir 100 m krūtine) ir pagerintu planetos rekordu 50 m krūtine rungtyje.

Šį vakarą finišuojančiuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos paralimpinio komiteto ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rengiamuose prestižiniuose Lietuvos sporto apdovanojimuose R. Meilutytė vėl yra viena favoričių „Metų sportininkės“ kategorijoje.

Į šios nominacijos finalą pateko ir breiko šokėja Dominika Benevič. Naujosios olimpinės sporto šakos breiko atstovė, būdama šešiolikos metų, tapo pasaulio ir Europos čempione, Europos žaidynėse pasipuošė bronzos medaliu ir užsitikrino asmeninį kelialapį į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pajėgiausių trejete atsidūrė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. 39-erių vilnietė Europos žaidynių asmeninėse varžybose užėmė ketvirtą vietą, iškovojo sidabrą komandinėje įskaitoje ir pelnė Lietuvai kelialapį į Paryžiaus olimpiadą, taip pat ketvirta finišavo pasaulio čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS