R. Meilutytės dopingo testas – neigiamas, pasaulio rekordai – oficialiai patvirtinti | kl.lt

R. MEILUTYTĖS DOPINGO TESTAS – NEIGIAMAS, PASAULIO REKORDAI – OFICIALIAI PATVIRTINTI

  • 3

Tyrimams patvirtinus, kad Rūta Meilutytė dopingo nevartojo, įsigaliojo du 16-metės lietuvės pasaulio rekordai, pasiekti šiemet Barselonoje (Ispanija) vykusiame pasaulio plaukimo čempionate.

Apie tai oficialiu laišku Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentą Emilį Vaikaitį informavo Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) vykdomasis direktorius Cornelis Marculescu.

Rašte patvirtinama, kad R.Meilutytė yra naujoji 100 metrų plaukimo krūtine (1 min. 4,35 sek.) ir 50 m plaukimo krūtine (29,48 sek.) pasaulio rekordininkė.

Abu rekordai buvo pasiekti olimpiniame, 50 m ilgio, baseine.

FINA vadovas paprašė perduoti sveikinimus R.Meilutytei, o ši, džiaugdamasi oficialiu rekordų patvirtinimu, šiuo raštu pasidalino su daugiau nei 100 tūkst. gerbėjų „Facebook“ tinkle.

„Mano rekordai pagaliau oficialūs!!!“ – rašė R.Meilutytė.

Verta pažymėti, kad kol buvo tvirtinami šie du pasaulio rekordai, R.Meilutytė pagerino dar vieną. Savaitgalį Maskvoje (Rusija) vykusiame pasaulio taurės etape 100 m krūtine nuplaukė per 1 min. 2,36 sek. (25 m baseinas).

Šis pasaulio rekordas įsigalios, kai bus gauti atsakymai iš dopingo kontrolierių (būtina sąlyga po kiekvieno pasaulio rekordo).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Asile,

ji stengiasi visu pirma ne del "pinigo"-tamsta jau ir sapnuoji tik p"piniga"-vargselis...

Avram

Liuks, gaus pinigo.

valio !

nuostabu Rūtele :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS