Rankininkai medalius išsidalys Klaipėdoje | kl.lt

RANKININKAI MEDALIUS IŠSIDALYS KLAIPĖDOJE

Pandemijai pakoregavus varžybų tvarkaraštį, Baltijos rankinio lygos (BRL) turnyro dalyviai sužaidė tik 62 mačus iš 132, o į finalininkų ketvertą pateko net trys Lietuvos klubai.

Lyderiai – vilniečiai

BRL rungtyniavo po keturias komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Reguliarųjį sezoną sėkmingiausiai užbaigė Vilniaus "Šviesos" rankininkai (19 pergalių, dvejos lygiosios ir vienas pralaimėjimas, 40 taškų).

Antrą vietą užėmė Pelvos "Serviti" (Estija, 17, 1 ir 4, 35 tšk.), trečiąją – Klaipėdos "Dragūnas" (16, 2 ir 4, 34 tšk).

Ketvirtoje pozicijoje – Alytaus "Varsa-Stronglasas" (15, 2 ir 5, 32 tšk.), septintojoje – Kauno "Granitas-Karys" (13, 0 ir 9, 26 tšk.).

Dėl karantino suvaržytų galimybių keliauti, daugiausia techninių pralaimėjimų (0:10) teko Latvijos ir Estijos klubams.

Estijoje – viena pergalė

Balandžio 3–4 d. Estijoje viešėjo "Dragūno" ir "Granito-Kario" ekipos.

Laimėti šį turnyrą ir būti Baltijos lygos čempionu – garbė, tad stengsimės iš visų jėgų.

Klaipėdiečiai 26:26 sužaidė su "Viljandi" rankininkais ir 30:29 įveikė "Kehra/Horizon" atstovus, kurie 31:21 nugalėjo kauniečius. Be to, granitiečiai 26:37 nusileido ir "Viljandi" komandai.

"Retas atvejis: žaidėme gerai, bet rezultatas neaugo mūsų naudai. Gavome peno apmąstymams ir žaidimo situacijų analizei. Pavyzdžiui, per pirmas 11 minučių su "Viljandi" pirmavome 4:0. Tai nėra didelis pranašumas, bet gynėmės idealiai. Tačiau kėlinį laimėjome tik vieno įvarčio skirtumu, o mačą užbaigėme lygiosiomis", – kalbėjo "Dragūno" strategas Artūras Juškėnas.

"Planavome Estijoje laimėti bent vienas rungtynes, tačiau neįvykdėme tikslo. Pozityvių vilčių teikia mūsų jaunimas, ypač Matas Jurkevičius. Tikiuosi, kad vaikinai žais naudingai ir per Lietuvos čempionato atkrintamąsias varžybas", – sakė "Granito-Kario" vyriausiasis treneris Vaidotas Grosas.

Sukaupė patirties

"Šviesa" ir "Varsa-Stronglasas" rungtyniavo savo aikštėse.

Vieną pergalę vilniečiai šventė be kovos – dėl koronaviruso protrūkio neatvyko estų "Tapa-N.R.Energy" ekipa. Per kitą dvikovą "Šviesa" 31:28 įveikė "Serviti" klubą.

"Džiaugiamės laimėję reguliariojo sezono varžybas. Apmaudu, kad dėl nuo mūsų nepriklausančių pandemijos aplinkybių savo potencialo negalėjo realizuoti Latvijos klubai. Tačiau vertingos tarptautinės patirties sukaupėme žaisdami su Estijos komandomis", – teigė "Šviesos" strategas Raimondas Maldžius.

Alytiškiai neprilygo "Serviti" rankininkams 23:28, tačiau įsirašė techninę pergalę 10:0 prieš "Tapa-N.R.Energy".

Pabaigtuvės – Lietuvoje

BRL finalo ketverto turnyras numatytas balandžio 10–11 d. Klaipėdoje.

Pusfinalyje jėgas išmėgins "Šviesa" ir "Varsa-Stronglasas" bei "Dragūnas" ir "Serviti".

"Siekėme, kad lemiamos kovos vyktų Klaipėdoje. Laimėti šį turnyrą ir būti Baltijos lygos čempionu – garbė, tad stengsimės iš visų jėgų. Tačiau reikia įvertinti ir tai, kad "Serviti", mano nuomone, yra profesionaliausia ir didžiausią biudžetą turinti BRL komanda", – akcentavo "Dragūno" vyriausiasis treneris A.Juškėnas.

"Reguliariojo sezono ir pusfinalio ar finalo mačai – skirtingi dalykai. Mūšiams dėl trofėjų komanda visada nusiteikia ir susitelkia kitaip nei eilinėms rungtynėms", – tvirtino "Serviti" žaidėjas Ulljo Pihusas.


Baltijos lyga

BRL komandų rikiuotė po reguliariojo sezono varžybų:

1. Vilniaus "Šviesa" (19 pergalių, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas, 40 taškų), 2. Pelvos "Serviti" (17, 1 ir 4, 35 tšk.), 3. Klaipėdos "Dragūnas" (16, 2 ir 4, 34 tšk), 4. Alytaus "Varsa-Stronglasas" (15, 2 ir 5, 32 tšk.), 5. "Viljandi" (13, 1 ir 8, 27 tšk.), 6. "Kehra/Horizon" (12, 2 ir 8, 26 tšk.), 7. Kauno "Granitas-Karys" (13, 0 ir 9, 26 tšk.), 8. "Tapa/N.R.Energy" (10, 0 ir 12, 20 tšk.), 9. Dobelės "Tenax" (6, 0 ir 16, 12 tšk.), 10. Rygos "Celtnieks" (4, 0 ir 18, 8 tšk.), 11. "Ogre" (1, 0 ir 21, 2 tšk.), 12. Ludzos "Latgols" (1, 0 ir 21, 2 tšk.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS