Rankinio čempionatas grįžta į tuščias sales: Vilniaus „Šviesa“ įsirašė pergalę | kl.lt

RANKINIO ČEMPIONATAS GRĮŽTA Į TUŠČIAS SALES: VILNIAUS „ŠVIESA“ ĮSIRAŠĖ PERGALĘ

  • 0

Po ilgesnės pertraukos sugrįžusias Lietuvos rankinio lygos kovas pradėjo VHC „Šviesa“. Vilniečiai namuose sutiko ir įveikė Šiaulių „SC Dubysa“ rankininkus rezultatu 38:27 (20:11).

Pirmojo kėlinio pradžioje komandos kovėsi apylygėje kovoje, tačiau laikui įsibėgėjant „Šviesa“ sužaidė atkarpą 8:0 ir užsitikrino saugią persvarą prieš svečius iš Šiaulių (8:6, 15:7). Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 20:11.

Antrasis kėlinys savo rezultatyvumu buvo panašus į pirmąjį, pradžioje komandos žaidė apylygų žaidimą tačiau vilniečiai dviem sėkmingomis atkarpomis dar padidino savo persvarą (25:18, 34:20). Nors rungtynių pabaigą svečiai sužaidė puikiai, tačiau tokios persvaros išlyginti nepavyko. Rungtynės baigėsi VHC „Šviesa“ pergale 38:27.

„Norėjome gerai apsiginti, kad pavyktų greitas puolimas ir galėtume pradžioje atsiplėšti, žaisti savo žaidimą ir diktuoti savo žaidimo tempą. Pradžioje sekėsi šiek tiek sunkiau gynyboje, antroje pirmo kėlinio pusėje pavyko geriau apsiginti, automatiškai geriau sekėsi ir greitas puolimas. Iš pradžių gal kiek per lėtai žaidėme pozicinį žaidimą, galima sakyti, vaikščiojome. Antrame kėlinyje siekėme to paties – apsiginti ir išbėgti. Išėjo gal ne taip gerai, kaip norėjome, visada galima geriau dirbti ir gynyboje, ir puolime tiek individualiai, tiek komandoje. Viskas prasideda nuo gynybos. Žaidime viskas žymiai paprasčiau, kai apsigini“, – rungtynes komentavo „Šviesos“ žaidėjas Ignas Jonuška.

„Su “Šviesa„ žaisdami visada akcentuojame greitą puolimą ir kad reikia grįžti į “namus„. Rungtynės nėra labai tragiškos, vyrai kovojo, stengėsi, rezultatas kaip ir padorus. Minusai, ko gero, yra pramesti šimtaprocentiniai metimai, per daug vaikiškų klaidų“, – teigė Šiaulių komandos treneris Arūnas Balčiūnas.

Vilniaus VHC „Šviesa“: Laurynas Palevičius – 7, Tadas Rasakevičius ir Rosvaldas Ramunis – po 5, Valdas Drabavičius, Taurintas Markiavičius ir Šarūnas Ugianskis – po 4, Domantas Pukas – 3, Ignas Jonuška – 2, Artūras Švilpa, Tomas Bernatavičius, Skirmantas Plėta ir Modestas Adomėnas – po 1.

Šiaulių „SC Dubysa“: Tomas Baliutavičius ir Aivaras Budrys – po 7, Donatas Stripeika – 4, Ugnius Ivanovas – 3, Domantas Stripeika ir Povilas Šalna – po 2, Paulius Liekys ir Džiugas Saliamoris – po 1.

Artimiausios čempionato rungtynės suplanuotos šį savaitgalį.

Jei situacija nepasikeis dėl koronaviruso, šeštadienį Alytaus „Varsa-Stronglasas“ turi priimti Vilniaus HC „Vilnių“, Kauno „Granitas-Karys“ turėtų susitikti su Panevėžio „SC-RSSG-Grifu“, o Šiaulių „SC Dubysa“ – su Utenos HC „Utena“.

Visos Lietuvos rankinio lygos rungtynės, kaip privaloma, karantino laikotarpiu vyksta be žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS