Regbio-7 rinktinės treneris P. Delportas: Lietuvoje yra neįtikėtinų talentų | kl.lt

REGBIO-7 RINKTINĖS TRENERIS P. DELPORTAS: LIETUVOJE YRA NEĮTIKĖTINŲ TALENTŲ

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė dar sykį rinkosi į Marijampolę, kur tęsė pasiruošimą Europos čempionato kovoms. Tai buvo trečioji vyrų stovykla, vadovaujant naujajam treneriui iš PAR Paului Delportui.

Ši stovykla buvo kitokia nei ankstesnės, nes kartu sportavo ir Lenkijos regbio-7 rinktinės kandidatai.

„Stovykla praėjo sėkmingai. Prieš tai turėjome dvi stovyklas, todėl dabar pratimai buvo orientuoti į prisitaikymą žaidimui bei jo skaitymui. Kartu turėjome Lenkijos regbininkus, todėl galėjome įvertinti žaidėjus įvairiose situacijose bei suteikti jiems galime pažaisti su pilnu kontaktu. Būtent kontaktas mums šiuo metu yra labai naudingas“, – sakė P. Delportas.

Treneris liko patenkintas Lietuvos rinktinės kandidatų pasirodymu stovykloje. Žaidėjai buvo išbandomi skirtingose pozicijose ir taikant įvairius derinius.

„Žvelgiant iš trenerio perspektyvos, man smagu matyti, kad viskas auga natūraliai, visi tobulėja, o aš turiu aiškesnį supratimą apie mūsų stipriąsias puses“, – teigė P. Delportas.

Specialistas iš PAR Lietuvoje vieši jau daugiau nei mėnesį. Per tą laiką jis spėjo iš arčiau susipažinti su nemažai žaidėjų.

„Keliauju po Lietuvą, kad kuo daugiau laiko praleisčiau su žaidėjais. Čia, Lietuvoje, yra neįtikėtinų talentų. Vyrai turi nuostabų požiūrį į regbį. Žaidėjai mielai prisitaiko prie sąlygų, kruopščiai treniruojasi, nori mokytis ir turi puikią darbo etiką. Man yra malonumas dirbti čia“, – džiaugėsi treneris.

Lenkijos rinktinė taip pat ruošiasi būsimoms kovoms vasarą. Ją treniruoja specialistas iš Didžiosios Britanijos Chrisas Daviesas. Kaip teigė P. Delportas, kontrolinės rungtynės su lenkais buvo ypač naudingos šiuo periodu.

„Buvo puiku sužaisti su lenkais. Lenkijos rinktinė šiemet jau turėjo keletą stovyklų ir Chrisas ten atlieka puikų darbą. Mums buvo naudinga pamatyti kitokį vaizdą ir pažaisti su nepažįstamais varžovais. Turėjome rimtą išbandymą, ypač gynyboje, nes Lenkija žaidžia greitą, gerais įgūdžiais grįstą regbį. Jų tęstinumas atrodo labai gerai. Mes savo ruožtu diegiame naują gynybos sistemą, kurią žaidėjai atliko labai gerai. Žinoma, turime dar daug darbo, bet teigiami dalykai kol kas viską nusveria“, – džiaugėsi P. Delportas.

Vasario 16-ąją Klaipėdoje vyks paplūdimio regbio „Top“ lygos finalinis etapas, o savaitgalį vyks dar viena stovyklą Lietuvos regbio rinktinėms.

„Į kitą stovyklą pakviesime 36 žaidėjus. Kadangi daug laiko pabūti kartu neturėsime, susiskirstysime į grupes, o tada žaisime tarpusavyje. Turime tobulėti kontaktinėse situacijose, todėl tam skirsime didelį dėmesį. Nemažai vyrų žais paplūdimio regbį, o tai, mano nuomone, yra puikus būdas pajausti kontaktą ir patobulinti užgriebimo techniką“, – pasakojo P. Delportas.

Europos vyrų regbio-7 čempionatas šiemet susidės iš dviejų etapų. Pirmasis birželio 7-9 dienomis vyks Makarskoje (Kroatija), o antrasis – birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS