Šalies kurtieji badmintonininkai dar žvalgosi ir daugiau medalių | kl.lt

ŠALIES KURTIEJI BADMINTONININKAI DAR ŽVALGOSI IR DAUGIAU MEDALIŲ

  • 0

9-ajame Europos kurčiųjų badmintono čempionate, vykstančiame Palangoje, ketvirtadienį vyko asmeninės vienetų kovos.

Pergalingai tarp vyrų kovojo Ignas Reznikas ir Kazimieras Dauskurtas, savo grupėse iškovoję po dvi pergales.

Sunkiau klostėsi mūsų jauniesiems badmintonininkams – Tadui Rimkui ir Vaidui Voroneckiui. Abu jie, savo grupėse pralaimėję po tris susitikimus, baigė čempionatą.

Penktadienį vyksiančiame aštuntfinalio etape abu lietuviai žais su ukrainiečiais. I. Reznikas susitiks su Ivanu Drobinčiuku, K. Dauskurtas – su Ihoriu Sieničkinu.

Moterų grupėje rungtyniavo penkios Lietuvos žaidėjos. Į aštuntfinalį iškopė trys – Vaiva Žymantė, Aurelija Ramaneckaitė ir Veronika Michailova.

V. Žymantė iš grupės išėjo lengvai – nesunkiai laimėjo abi kovas, o A. Ramaneckaitė ir V. Michailova, žaidusios po tris kartus, neišvengė pralaimėjimų.

Grupėse visus kartus suklupo Marija Rimkutė ir Inesa Michailova. M. Rimkutė penktadienį dar žais moterų dvejetų varžybose, o I. Michailovai čempionatas baigėsi.

Aštuntfinalyje V. Michailova susitiks su varžybų favorite – austre Katrin Neudolt, A. Ramaneckaitei teks rungtyniauti su turke Hale Kucuksevgili, o V. Žymantei – su ukrainiete Laura Voluiko.

Visos trys Lietuvos badmintonininkės yra čempionato tinklelio viršuje. Jei A. Ramaneckaitė ir V. Žymantė laimės savo mačus, jos ketvirtfinalyje susitiks tarpusavyje.

Kartu su vienetų aštuntfinalio mačais vyks ir dvejetų kovos dėl patekimo į pusfinalį.

Vyrų dvejetų ketvirtfinalyje žais I. Reznikas ir K. Dauskurtas, moterų dvejetų – Emilija Unte ir V. Žymantė bei M. Rimkutė ir A. Ramaneckaitė, mišrių dvejetų aštuntfinalyje – I. Reznikas ir E. Unte bei K. Dauskurtas ir V. Žymantė.

Medalių dalybos – šeštadienį. Tądien ir bus nuleista čempionato vėliava.Baltijos pajūryje Lietuvos badmintono rinktinė komandinėse pirmenybėse jau iškovojo nugalėtojų vardus. Jaunimo (iki 19 m.) čempionato merginų dvejetų turnyre vos 14-os A. Ramaneckaitė ir 15-os M. Rimkutė tapo vicečempionėmis. Be to, A. Ramaneckaitė pelnė bronzos medalį merginų vienetų grupėje.

 

GALERIJA

  • Šalies kurtieji badmintonininkai dar žvalgosi ir daugiau medalių
  • Šalies kurtieji badmintonininkai dar žvalgosi ir daugiau medalių
  • Šalies kurtieji badmintonininkai dar žvalgosi ir daugiau medalių
  • Šalies kurtieji badmintonininkai dar žvalgosi ir daugiau medalių
A. Četkausko/LKSK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS