Seserys Grudzinskaitės tęsia kovą dėl „King of the Court“ finalo | kl.lt

SESERYS GRUDZINSKAITĖS TĘSIA KOVĄ DĖL „KING OF THE COURT“ FINALO

  • 1

Dohoje (Katare) vykstančiame prestižinio „King of the Court“ paplūdimio tinklinio finaliniame etape sėkmingą pasirodymą tęsia lietuvės Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės, praneša Lietuvos tinklinio federacija.

Nors penktadienį vykusiame mūsiškėms nepavyko iškovoti tiesioginio kelialapio į finalą, A pusfinalyje užimta trečia vieta leido patekti į pusfinalio atkrintamąsias varžybas.

A pusfinalio pirmajame etape Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės surinko 8 taškus ir užėmė antrąją vietą. 9 taškus pelnė slovėnės Tjasa Kotnik ir Taida Lovšin, po 5 surinko ispanės Maria Carro ir Angela Lobato bei olandės Emma Piersma bei Pleun Ypma, o pasirodymą turnyre baigė norvegės Emilie Olimstad ir Sunniva Helland-Hansen (4 tšk.).

Antrajame etape mūsiškės su 11 taškų užėmė pirmąją vietą. Už jų išsirikiavo Ispanijos (10 tšk.) bei Nyderlandų (9 tšk.) sportininkės, o pasirodymą šiame etape baigė slovėnės T. Kotnik bei T. Lovšin (7 tšk.).

Trečiajame etape lietuvės su 6 taškais liko trečios. Pirmąsias dvi vietas užėmusios olandės (19 tšk.) bei ispanės (11 tšk.) iškart pateko į finalą.

Grudzinskaičių duetas šeštadienį kovos pusfinalio atkrintamosiose varžybose su dar trimis komandomis. Šio etapo nugalėtojoms atiteks paskutinis bilietas į finalą. Tarp varžovių bus T. Kotnik ir T. Lovšin bei 3-4 vietas B pusfinalyje užimsiančios komandos.

„King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Beje, praėjusiais metais analogiškame turnyre Gerda Grudzinskaitė užėmė ketvirtąją vietą kartu su vokiete Chantal Laboureur, kuri pakeitė susirgusią Ievą Dumbauskaitę.

Bendrą turnyre Dohoje prizų fondą sudaro 500 tūkst. JAV dolerių.

GALERIJA

  • Seserys Grudzinskaitės tęsia kovą dėl „King of the Court“ finalo
  • Seserys Grudzinskaitės tęsia kovą dėl „King of the Court“ finalo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Jos siamo dvyniai per galva sujungti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS