Šį kartą sėkmės iš rankų nepaleido: D. Rapšys – pusfinalyje | kl.lt

ŠĮ KARTĄ SĖKMĖS IŠ RANKŲ NEPALEIDO: D. RAPŠYS – PUSFINALYJE

Tokijo olimpinių žaidynių plaukimo varžybų pusfinalyje sekmadienį patyręs 26 metų Danas Rapšys padarė tai, ką ir planavo, – kovos savo rungties pusfinalyje.

Šalies plaukimo rinktinės lyderis 200 m laisvuoju stiliumi atrankos varžybų penktajame iš penkių atrankos plaukimų finišavo antras, o į pusfinalį, kuriame lenktyniaus 16 sportininkų, pateko devintu rezultatu – 1 min. 45,84 sek.

Greičiausiai atrankoje plaukė korėjietis Sunwoo Hwangas – 1 min. 44,62 sek.

„Po vakarykštės dienos plaukimo buvo ilga naktis apgalvojimui, kaip kas turi būti. Reikėjo nepasiduoti kylančioms emocijoms ir tvarkingai išsidėlioti nuotolį. Manau, kad pavyko, bet dar tikrai yra kur tobulėti“, – prisipažino D.Rapšys, šeštadienį 400 nuotolyje užėmęs 13-ąją vietą ir nepatekęs į finalą.

Anot plaukiko, dvigubai ilgesnėje distancijoje jis pernelyg pasitikėjo savo jėgomis, todėl iš pradžių plaukė pasaulio rekordo grafiku, tačiau antroje nuotolio dalyje prarado pozicijas. Šįkart lietuvis savo plaukime po 50 m buvo trečias, po 100 m – septintas, po 150 m – šeštas. Bet galingai finišavo ir pateko į pusfinalį.

„Išsidėliojus distanciją ir pagal tai plaukiant, viskas pavyko“, – sakė antrose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis panevėžietis.

D.Rapšys teigė, kad psichologiškai jis jautėsi tvirtai ir vakar: „Bet buvo pirmas startas, labai buvo sunku vertinti pajėgumą, kaip atrodai vakare, nes dažniausiai vakare būna atranka. Dabar pirmą kartą atranka vyksta vakare. Keistas jausmas. Vakar buvo skaudi klaida, iš kurios pasimokiau.“

Atsigauti iki pirmadienio 10.37 val. Tokijo laiku, kai Lietuvoje bus 4.37 val. ryto, D.Rapšiui padės masažai, soti vakarienė ir kiek galima ilgesnis miegas. Vienu šios rungties favoritų laikomas lietuvis mano, kad rezervo jis turi.

Primename, kad šeštadienį Tokijo olimpinėse rungtynėse sportininkas varžėsi 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungties atrankoje.

Deja, stipriai distanciją pradėjęs D. Rapšys lenkė pasaulio rekordo grafiką, tačiau antroji nuotolio pusė mūsiškiui nesusiklostė. Savajame plaukime lietuvis finišavo septintas, o bendroje įskaitoje tarp 36 dalyvių D. Rapšys užėmė tryliktą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aciu dievui

kad nenuskendo

Sportas yra sportas.

400 m perdegė ,matomai labai norėjosi nugalėti .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS