Skiepas saugos ne vien per olimpiadą | kl.lt

SKIEPAS SAUGOS NE VIEN PER OLIMPIADĄ

"Tikiuosi, kad skiepas padės įveikti visas bėdas, kurios galėtų atsirasti", – sakė "AstraZeneca" vakcina nuo koronaviruso paskiepytas plaukikas Danas Rapšys.

Pasitiki profesionalais

Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze jau paskiepyta trečia Tokijo olimpinių ir paralimpinių žaidynių rinktinių kandidatų, jų trenerių ir medikų grupė.

Šįkart skiepai buvo skirti krepšinio, lengvosios atletikos, imtynių ir plaukimo sporto šakų atstovams, tarp jų – krepšininkams Martynui Echodui, Arnui Butkevičiui, Žygimantui Skučui, lengvaatlečiui Andriui Gudžiui, plaukikams D.Rapšiui, Simonui Biliui, Andriui Šidlauskui, Giedriui Titeniui, treneriams Dainiui Novickui, Žydrūnui Urbonui, Mindaugui Ežerskiui.

Nuo COVID-19 planuojama paskiepyti iš viso 290 olimpinių ir paralimpinių Lietuvos rinktinių kandidatų, trenerių, medikų.

"Svarstymų – reikia ar nereikia – būna visada, bet tikrai pasitikime profesionalais, mokslininkais, o mes galime tik galvoti, spėlioti. Kito pasirinkimo vis tiek jau neturime", – po procedūros kalbėjo D.Rapšys.

Iš viso nuo COVID-19 planuojama paskiepyti 290 olimpinių ir paralimpinių rinktinių kandidatų, trenerių, medikų.

Skiepijamų asmenų grupės sudarytos pagal sporto šakų federacijų pateiktus olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms ruošiamų sportininkų bei jų komandos narių sąrašus.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23–rugpjūčio 8 d., paralimpiada numatyta rugpjūčio 24–rugsėjo 5 d.

Japonija laukia lietuvių

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su dar trimis Japonijos miestais, atvėrusiais duris mūsų sportininkams, dalyvausiantiems olimpinėse žaidynėse.

Mūsų olimpinės komandos pasirengimo žaidynėms partneris Hiracukos miestas prieš žaidynes aklimatizacijai priims nemažą dalį Lietuvos atletų. Tai ypač svarbu Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK), pranešus, kad sportininkai į olimpinį kaimelį galės atvykti likus ne daugiau nei penkioms dienoms iki savo starto.

Hiracukos gyventojai taip pat palaikys mūsų sportininkus olimpinių startų metu. Vis dėlto šis, maždaug valanda kelio nuo Tokijo įsikūręs miestas, ne toks palankus ėjikams ir maratonininkams, kurių varžybos vyks šalies šiaurėje. Todėl savo pagalbą lietuviams pasiūlė dar trys Japonijos miestai – Mukava, Abira ir Acuma.

Su šių miestų merais bendradarbiavimo sutartį pasirašė olimpinė čempionė, TOK narė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Virtualiajame susitikime taip pat dalyvavo Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasakis.

Bendradarbiavimas tarp Japonijos miestų ir olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių šalių yra paremtas tarpkultūrinių mainų principu.

Viltys žiūrovams

"Olimpiada turėtų vykti su žiūrovais tribūnose", – nepaisydama susirūpinimo dėl varžybų organizavimo per pandemiją sakė Tokijo žaidynių organizacinio komiteto vadovė Seiko Hashimoto.

"Mums galvojant apie galimybę surengti olimpiadą be gerbėjų arenose, sportininkai klaus, kodėl jų nėra, nors kitose varžybose tokių apribojimų nėra", – interviu dienraščiui "Asahi Shimbun" kalbėjo S.Hashimoto.

Jos komentarai žiniasklaidoje pasirodė japonų pareigūnams imantis veiksmų atšaukti draudimą užsienio sportininkams atvykti į olimpiadą, galbūt po kovo 7-osios, kai turi baigti galioti ekstremalioji padėtis Tokijo regione.

Tai sudarytų sąlygas nuo balandžio rengti ikiolimpinius renginius, vadinamąsias testų varžybas.

Pasak naujienų agentūros "Kyodo News", pirmiausia bus nuspręsta dėl leidimo į varžybas ateiti vietos sporto mėgėjams, vėliau bus svarstoma galimybė leisti į žaidynes ir sirgalius iš užsienio. Sprendimas gali būti paskelbtas kovo 25-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS