Smiginio varžybose kauniečiai ir klaipėdiečiai kopė iki finalų | kl.lt

SMIGINIO VARŽYBOSE KAUNIEČIAI IR KLAIPĖDIEČIAI KOPĖ IKI FINALŲ

  • 2

Savaitgalį Kretingos rajone vykusiose pirmosiose šiemet Lietuvos reitingo varžybose „Topo taurė 2021” po ilgo varžybinio bado, nulemto pandeminės situacijos, puikiai pasirodė Kaune ir Klaipėdoje veikiančio klubo „Smiginis LT“ atstovai, žaidę trijų rungčių finaluose, o apdovanojimus pelnę visose keturiose rungtyse.

Asmeninėje rungtyje, kurioje rungėsi 16 moterų ir 78 vyrai, Sandra Rimkevičiūtė ir Laimis Zubavičius iškovojo antrąsias vietas nusileidę atitinkamai Mildai Zdanauskaitei (Kauno „Trajektorija“) ir Tomui Bužonui (Mažeikių DARTS sporto klubas).

„Smiginis LT“ atstovai Egidijus Kurklietis ir Tomas Šakys užėmė penktas vietas. Lietuvos reitingo varžybų debiutantas Ramūnas Ragelis kartu su Robertu Kasperavičium prasibrovė iki devintosios vietos. Iš pogrupių išėjo ir kauniečiai „Smiginis LT“ atstovai Mantas Petkevičius, Kęstutis Žukas, vilkaviškietis Nerijus Štaraitis, klaipėdiečiai Darius Petkelis, Mindaugas Martinkus.

                                                                             S. Rimkevičiūtė ir L.Zubavičius

Porinėje rungtyje į finalą iškopė klaipėdietė Gerda Maldeikytė su porininke iš Kretingos Indre Smilingiene ("Topas"). Kovoje dėl pirmosios vietos jos nusileido Ramintai Kvedaraitei ir M.Zdanauskaitei (“Trajektorija“).

                                                                              G. Maldeikytė ir I. Smilingienė

Porinėje rungtyje „Smiginio LT“ atstovai taip pat pademonstravo solidų žaidimą. Klaipėdiečiai  Gintaras Katkus ir Mindaugas Martinkus, pusfinalyje įveikę klubiečius L.Zubavičių ir K.Žuką, finale nusileido Šilalės „Draugužiams“ Edgarui Grikšui ir Aurimui Cirtautui. Kauno „Smiginis LT“ žaidėjai Tomas Šakys ir Robertas Kasperavičius pusfinalyje pripažino šilališkių pranašumą.

                                                 Klaipėdiečiai M. Martinkus, R. Valys ir G. Katkus

Komandinės finalas taip pat neapsiėjo be „Smiginio LT“. Paskutinėje kovoje L.Zubavičius, K.Žukas, S.Rimkevičiūtė ir R.Kasperavičius, deja, neįveikė mažeikiškių T.Bužono, Juliaus Zubavičiaus, Pauliaus Sidabro ir Aurimo Burbos ir atsiėmė apdovanojimus už antrąją vietą.

Klaipėdiečiai smigininkai G.Katkus, Ramūnas Valys, M.Martinkus ir Gražvydas Žakys kartu su kretingiškių komanda (Sigitas Kvajauskas, Artūras Galdikas, Gintaras Gurauskas, Mindaugas Viskontas) pelnė bronzą.

Laimingos poros turnyre „Smiginis LT“ atstovas N.Štaraitis kartu su kretingiškiu G.Gurausku pelnė III vietos medalį, neatsilaikę prieš uraganiškas Moniką Gurauskienę ir M.Zdanauskaitę, kurios laimėjo šią rungtį.

Šeštadienį be varžybų įvyko ir Lietuvos „DARTS“ sporto federacijos (LDSF) narių susirinkimas, kuriame federacijos prezidente išrinkta „Smiginis LT“ narė S.Rimkevičiūtė, o generaliniu sekretoriumi tapo klubietis K.Žukas. Federacijos tarybos nariais tapo Algina Juknaitė (Elektrėnų „Dublis“), Arūnas Čiplys (Mažeikių DARTS sporto klubas), Romualdas Jablonskis („Topas“) ir Edgaras Grikšas („Draugužiai“).

Garsiausias Lietuvos smiginio žaidėjas, klubo „Smiginio LT“ atstovas Darius Labanauskas šiuo metu varžosi su geriausiais pasaulio smiginio profesionalais PDC lygoje. Rudenį jis ir Mindaugas Barauskas (Prienų „Stadionas“) turėtų startuoti PDC Pasaulio smiginio taurės turnyre, kuriame dalyvauti kviečiamos tik stiprios šalių rinktinės po du žaidėjus.  

LDSF yra Pasaulio smiginio federacijos (World Darts Federation – WDF), Lietuvos sporto federacijų sąjungos  narė. Lietuvos smiginio rinktinė yra daugkartinė Pasaulio ir Europos taurės dalyvė.

Lietuvoje iki COVID-19 pandemijos kasmet vykdavo atvirasis Lietuvos smiginio čempionatas, būdavo įtrauktas į Britų smiginio organizacijos (British Darts Organization – BDO) ir WDF reitingus. LDSF nariais yra jau trylika klubų, vienijančių 286 licencijuotus žaidėjus ir besirungiančių Baltijos šalių ir Lietuvos smiginio reitingo varžybose.

Kas trečius metus į Lietuvą atkeliauja Baltijos taurės didžiulis turnyras, pritraukiantis geriausius Baltijos šalių smiginio žaidėjus. Taip pat kasmet vyksta Federacijos taurė ir Lietuvos smiginio čempionatas. Šie trys renginiai apima net po tris rungtis: asmeninę, komandinę ir porinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tai kaip supratau tai kitas klubas kaunieciu trajektorija kaip ir geriau pavare,nelabai supratau straipsnio ,apie ka apie devintas trecias vietas snekat? :)

.

O foto tik Klaipėdai atstovaujantieji... Kur Kauno klubo atstovai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS