Sostinėje posėdžiavo LTOK vykdomojo komiteto nariai | kl.lt

SOSTINĖJE POSĖDŽIAVO LTOK VYKDOMOJO KOMITETO NARIAI

Ketvirtadienį įvyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdis.

Pasak pranešimo, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė informavo apie Vilniuje vykusį Europos olimpinių komitetų komisijos "Lyčių lygybė sporte" posėdį ir jame aptartus klausimus. Tai buvo pirmasis šios komisijos pasitarimas, jame aptarti veiklos tikslai ir nuspręsta į komisiją įtraukti vyrų. Prezidentė pabrėžė, kad komisija glaudžiai bendradarbiauja su Europos lyčių lygybės institutu ir jo vadove Virginija Langbakk.

LTOK prezidentė atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu tik vienai Lietuvos sporto federacijai (iš 86) vadovauja moteris, todėl būtina skatinti moteris siekti karjeros sporte.

Kitas komisijos susitikimas numatomas balandžio 27 d. Varšuvoje vyksiančiame Tarptautinio olimpinio komiteto seminare. Gegužės mėnesį komisija susitiks per Europos olimpinių komitetų asamblėją.

LTOK olimpinio sporto direkcijos direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus posėdyje informavo apie pasirengimą Europos žaidynėms Baku. Normatyvus į pirmąsias Europos žaidynes jau įvykdė 70 Lietuvos sportininkų. 60 proc. rinktinės narių yra olimpinės rinktinės kandidatai. Trumpasis sportininkų sąrašas žaidynių organizatoriams bus pateiktas iki gegužės 1 d.

Lietuvos olimpiečių asociacijos prezidentė Lina Kačiušytė apžvelgė kovo 26 dieną vykusią asociacijos ataskaitinę konferenciją. Joje dalyvavo 33 asociacijos nariai (iš 36). Dar vienai ketverių metų kadencijai prezidente perrinkta Lina Kačiušytė, viceprezidente - Birutė Statkevičienė, generaline sekretore - Vida Vencienė. Antruoju viceprezidentu buvo išrinktas Romualdas Bitė.

Vykdomojo komiteto nariai patvirtino LTOK ir LOF pirmojo ketvirčio biudžeto apyskaitas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS