Sporto arenų vėl laukia štilis? | kl.lt

SPORTO ARENŲ VĖL LAUKIA ŠTILIS?

Trečiadienį Lietuvos vyriausybė spręs, ar dėl atsinaujinusio COVID-19 protrūkio vėl uždrausti žiūrovams lankytis sporto varžybose.

Azartas – nepavaldus

"Matome, kas vyksta, kai žmones apima azartas. Kad ir ką jie šnekėtų, turbūt niekam, jokiai apsaugai, neįmanoma suvaldyti situacijos", – apie emocijas sporto arenose kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vyriausybei pritarus, draudimas įsigaliotų penktadienį.

Tądien ir artimiausią savaitgalį numatytos penkios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynės, septyni Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) mačai, trys Lietuvos moterų krepšinio lygos A diviziono dvikovos (tarp jų – favoričių Kauno "Aisčių-LSMU" ir Vilniaus "Kibirkšties-MRU").

Lietuvos futbolo A lygoje spalio 31-ąją – paskutinis čempionato turas, surikiuosiantis prizininkus. Didžiausias dėmesys – rungtynėms Vilniuje, kur vietos "Žalgiris" (42 taškai, 2 vieta) susitiks su lydere Marijampolės "Sūduva" (43 tšk.).

Kur dėti bilietus?

Kitą savaitę mūsų šalyje suplanuoti keli tarptautiniai sporto renginiai.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai lapkričio 6-ąją savo arenoje žais Eurolygos rungtynes su Madrido "Real".

8 d. Jonavos sporto arenoje turėtų vykti Europos salės futbolo čempionato atrankos dvikova – Lietuvos rinktinė varžysis su Juodkalnijos atstovais.

Tądien Vilniuje, "Siemens" arenoje, mūsų šalies rankininkų laukia Europos čempionato atrankos mačas su portugalais (Lietuvos rankinio federacija jau kvietė įsigyti bilietus).

Nuostoliai – neišvengiami

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas sakė, kad Vyriausybės siūlomi sprendimai – logiški ir suprantami.

Jo teigimu, krepšinio klubai ir šiuo metu dėl koronaviruso pandemijos patirtia nuostolių, tačiau svarbiausia – sportininkų ir žiūrovų saugumas.

"Turbūt reikės pakentėti", – interviu BNS kalbėjo LKF generalinis sekretorius-direktorius.

Pasak M.Špoko, ribojimų laikymasis arenose ne visada priklauso vien nuo organizatorių, bet ir nuo pačių žiūrovų sąmoningumo. Jis pridūrė stebėjęs Kaune vykusias "Žalgirio" rungtynes su "Valencia", kai tribūnose buvo daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų.

"Žalgirio" arena buvo pasiruošusi gerai", – tvirtino vienas LKF vadovų.

Be futbolo – ir vaikai

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad žūtbūtinis Vilniaus "Žalgirio" ir Marijampolės "Sūduvos" mačas be žiūrovų būtų didelis nuostolis.

"Tai lemiamos rungtynės, dėl čempionės titulo kovos dvi pajėgiausios šalies komandos, todėl norėtųsi, kad tiek vienos, tiek kitos ekipos sirgaliai galėtų stebėti rungtynes, – BNS sakė E.Stankevičius. – Tačiau suprantame, kokia nepalanki epidemiologinė situacija."

Norėtųsi, kad lemiamas rungtynes galėtų stebėti abiejų komandų sirgaliai, tačiau epidemiologinė situacija – nepalanki.

Dėl COVID-19 protrūkio Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija (LVJUFA) nusprendė iki lapkričio 8-osios sustabdyti visas LVJUFA organizuojamas varžybas – "Wellkid" lygą, jaunučių čempionatą, SHARP elitinę jaunių lygą, jaunimo (iki 19 metų) ir jaunimo Pirmosios lygos čempionatus.

"Turime užtikrinti vaikų saugumą ir sveikatą sudėtingu metu, tęsti varžybas būtų per daug rizikinga. Tikėkimės, kad netrukus galėsime grįžti prie įprastos futbolo veiklos", – pažymėjo LVJUFA prezidentas Dainius Gudaitis.

Sujaukti tvarkaraščiai

"COVID-19 šiuo metu – neparankiausias varžovas", – pareiškė "Kaunas Hockey" ledo ritulio klubas.

Praeitą savaitę buvo atidėtos dvejos kauniečių rungtynės – su Vilniaus "Hockey Punks" ir su jungtine Elektrėnų "Energijos Hockey-Klaipėdos komanda.

Koronavirusas sujaukė Baltijos vyrų rankinio lygos čempionato tvarkaraštį.

Dėl Kauno "Granito-Kario" ir Klaipėdos "Dragūno" rankininkų kontaktų su infekuotais asmeninis ir privalomos saviizoliacijos Lietuvos atstovai negalėjo išvykti į Estiją,

Atidėtas Lietuvos rankinio federacijos vyrų taurės turnyro aštuntfinalio mačas, kurį turėjo žaisti Pasvalio "Kuranos-SM" ir Šiaulių "Dubysos" ekipos, nes šiauliečių gretose vienas žaidėjas įtariamas užsikrėtęs koronavirusu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS