Sportuoti skatinami ir užsienio lietuviai | kl.lt

SPORTUOTI SKATINAMI IR UŽSIENIO LIETUVIAI

  • 0

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), siekdamas prisidėti prie "Globalios Lietuvos" programos, organizavo užsienio lietuvių organizacijų kūno kultūros ir sporto projektų rėmimo konkursą. Finansuojami bus devyni projektai, kurių kiekvienam skirta vidutiniškai apie 1000 eurų, daugiausia lėšų, 4700 eurų, skirta projektui "X-osios lietuvių sporto žaidynės Briuselyje "BeNeLux 2015", kurios vyks NATO būstinėje.

"Šiuo konkursu siekiame dviejų tikslų - skatinti mūsų tautiečius rinktis sportą kaip sveikatą stiprinančią veiklą, o kartu kaip prasmingą laisvalaikį suteikiančią veiklą, kuri vienija ir padeda palaikyti ryšius su Lietuva. Kas ketverius metus vykstančios Pasaulio lietuvių žaidynės parodo, jog susidomėjimas sportu tarp užsienio lietuvių yra didelis. Todėl matome poreikį skatinti sportinę veiklą ir ruošiantis šioms žaidynėms", - sako Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Pasak KKSD pranešimo, konkursui paraiškas teikė lietuvių organizacijos iš Liuksemburgo, Belgijos, Vokietijos, Austrijos, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Baltarusijos, Australijos, JAV.

Projektų finansavimui iš valstybės biudžeto Kūno kultūros ir sporto departamentas šiemet paskirstė daugiau kaip 13 tūkst. eurų. Atrenkant projektus prioritetas buvo teikiamas tiems projektams, prie kurių finansavimo prisidėjo pačios organizacijos, kurių įgyvendinime dalyvautų kelios užsienio lietuvių organizacijos, kurie būtų tęstiniai. Šis projektų finansavimo konkursas vykdomas pirmąkart, jį planuojama tęsti ir kitais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS