Suomiai ir lietuviai rankinio varžybose pelnė po 20 įvarčių | kl.lt

SUOMIAI IR LIETUVIAI RANKINIO VARŽYBOSE PELNĖ PO 20 ĮVARČIŲ

  • 0

„Rezultatas mums – pozityvus“, – po rungtynių svečiuose su Suomijos rankininkais reziumavo Lietuvos rinktinės žaidėjas Karolis Antanavičius.

Geriausi – vartininkai

Vantos mieste įvykusią 2025 m. pasaulio čempionato atrankos pirmą dvikovą suomiai ir lietuviai užbaigė lygiosiomis – 20:20.

Rytoj komandos susitiks Alytuje. Mačą laimėjusi ekipa dėl kelialapio į pasaulio čempionato finalo turnyrą susikaus su Vengrijos atstovais.

Mūsiškiai rungtynes su suomiais pradėjo nerezultatyviai – pirmą savo įvartį pelnė ir išlygino rezultatą tik sužaidus 8 min. Antrą kėlinį lietuviai buvo perėmę iniciatyvą – 15:12, tačiau aikštės šeimininkai atsitiesė – 18:18. Likus žaisti mažiau nei tris minutes, Suomijos ekipa pirmavo 20:19, bet nesustabdė K. Antanavičiaus – 20:20.

Lietuvos rankininkai galėjo išplėšti pergalę, bet paskutinę akimirką Beno Petreikio mestas kamuolys sudrebino varžovų vartų skersinį.

Geriausiais žaidėjais buvo išrinkti vartininkai – Giedrius Morkūnas (atrėmė 15 metimų iš 31) ir Mikaelis Miakelia (atrėmė 24 metimus iš 43).

Gynybos nuopelnai

„Mūsų puolimas turėtų būti produktyvesnis, o gynėmės gana gerai. Labai gelbėjo ir puikiai žaidęs mūsų vartininkas – Giedrius kartais atremdavo tiesiog fantastiškus varžovų metimus. Alytuje nebus lengviau. Kovosime dėl kiekvieno centimetro, dėl kiekvieno kamuolio. Visi koziriai dabar – mūsų rankose, bet daug lems ir emocinis užtaisas – lauksime kuo gausesnio savų žiūrovų palaikymo“, – kalbėjo K. Antanavičius.

„Pirmos rungtynės – tarsi žvalgyba. Buvome pasiruošę, kad suomiai daug atakuos septyniese, su tuo neblogai tvarkėmės, tad jų lyderiai broliai Granlundai kartu realizavo tik 7 metimus iš 25. Prie to daug prisidėjo mūsų vartininkas. Alytuje bus kieta kova, stengsimės laimėti“, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Gerdas Babarskas.

Alytuje nebus lengviau. Kovosime dėl kiekvieno centimetro, dėl kiekvieno kamuolio.

„Privalėjome sužaisti geriau. Mūsų ir lietuvių potencialas – apylygis, tad persvarą gali suteikti kiekvienas sėkmingiau atliktas žaidimo elementas. Manau, Lietuvoje turėsime būti gerokai dinamiškesni, vežlesni“, – svarstė Suomijos rinktinės vyriausiasis treneris švedas Ola Lindgrenas, kuris, būdamas žaidėjas, su Švedijos rinktine tris kartus tapo olimpiniu vicečempionu, dukart – pasaulio ir keturiskart – Europos čempionu.

Estai šventė pergalę

Pirmas antro atrankos etapo rungtynes laimėjo Estijos ir Italijos rankininkai.

Estai savo aikštėje 32:29 (18:16) palaužė ukrainiečius. Nugalėtojams 11 įvarčių pelnė Deneris Jaanimaa, Ukrainos ekipai 13 – Igoris Turčenka. Kovo 17-ąją šios komandos susitiks Alytuje.

Italai, kurių lyderis buvo Davide Bulzamini (9 įvarčiai), svečiuose 29:25 (17:15) įveikė belgus.

Jeigu Estijos rinktinė laimės atrankos mačą, lemiama dvikova dėl kelialapio į pasaulio čempionato finalo turnyrą bus su islandais, o italų lauktų mūšis su juodkalniečiais.

Veržiasi į olimpiadą

Būsimi lietuvių varžovai vengrai dalyvauja savo šalyje vykstančiame ikiolimpiniame atrankos turnyre, kuriame siekia kelialapio į Paryžiaus žaidynes.

Per pirmas rungtynes Vengrijos rankininkai 33:24 nugalėjo Tuniso atstovus (varžybas stebėjo 4 975 žiūrovai), o norvegai 32:29 – portugalus.

Kiti atrankos turnyrai startavo Ispanijoje ir Vokietijoje.

Granoljerso mieste surengtose varžybose pergales jau šventė ispanai (39:27 įveikė Bahreino ekipą) ir slovėnai (27:26 palaužė brazilus). Hanoveryje turnyro šeimininkai vokiečiai 41:29 privertė kapituliuoti alžyriečius (šį mačą stebėjo 10 099 žiūrovai), o kroatai 35:29 – austrus.


Rezultatas

Suomija–Lietuva 20:20 (9:9).

Vanta, arena „Energia“, 900 žiūrovų.

Įvarčiai: M. Granlundas ir B. Helanderis po 4, R. Granlundas ir R. Syrjala po 3, M. Henrikssonas ir S. Vainionpėja po 2, J. Ekmanas ir K. Kankaanpėja po 1 / K. Antanavičius 5, M. Dumčius 4, M. Urvikis 3, B. Petreikis, K. Grigas ir B. Butkus po 2, A. Malašinskas ir G. Babarskas po 1.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS