Suspenduota Rusijos lengvosios atletikos federacija išsirinko naują prezidentą | kl.lt

SUSPENDUOTA RUSIJOS LENGVOSIOS ATLETIKOS FEDERACIJA IŠSIRINKO NAUJĄ PREZIDENTĄ

Po dopingo skandalų suspenduota Rusijos lengvosios atletikos federacija (RusAF), skubanti užtikrinti teisę rusų sportininkams dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, pirmadienį savo naujuoju prezidentu išrinko valstybinės geležinkelių transporto įmonės vadovą.

RusAF prezidentu išrinktas Piotras Ivanovas yra Rusijos valstybinės įmonės, kurios specializacija – greitieji geležinkeliai, vadovas. Nuo 2016 metų jis taip pat užėmė Rusijos triatlono federacijos prezidento postą.

RusAF pranešė, kad P. Ivanovas surinko 56 iš 73 atiduotų balsų.  

Viena pirmųjų naujojo federacijos prezidento užduočių bus pataisyti antidopingo reformų gaires. Pasaulio lengvosios atletikos organizacijos „World Athletics“ nuomone, rugsėjį pristatytame pirmame reformų projekte esama „didelių trūkumų“. Rusija naują reformų projektą turi pristatyti iki kovo 1 dienos.    

Šios gairės turi padėti Rusijai pasiekti, kad būtų atšauktas jos suspendavimas, paskelbtas 2016-aisiais, kai tyrėjai atskleidė, kad 2011–2015 metais daugiau nei 1 000 rusų atletų, atstovavusių įvairioms sporto šakoms, dalyvavo valstybės finansuotoje dopingo programoje.   

Nuo 2016 metų RusAF turėjo du prezidentus, kuriems taip ir nepavyko įtikinti „World Athletics“, kad buvo padaryta pakankamai pažangos.

2019 metų lapkritį Dmitrijus Šliachtinas atsistatydino iš RusAF prezidento posto, kai jis ir dar šeši pareigūnai buvo apkaltinti trukdymu vykdyti tyrimą dėl rusų šuolininko į aukštį Danilo Lysenkos. Pastarasis buvo suspenduotas, nes neatvyko į laboratoriją, kur ne varžybų vietoje buvo atliekami atletų kraujo tyrimai dėl dopingo.

Vasarį jo įpėdiniu buvo išrinktas verslininkas ir buvęs politikas Jevgenijus Jurčenka. Liepą jis atsistatydino dėl finansinių problemų, dėl kurių RusAF iki galutinio termino nesumokėjo „World Athletics“ jai skirtos baudos. Rusijos sporto ministerija galiausiai skyrė lėšų šiai baudai sumokėti.   

„World Athletics“ leido kai kuriems rusų sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose kaip neutraliems atletams, tačiau tik tuo atveju, jeigu jie įrodo esantys „švarūs“.

„World Athletics“ taryba ketina aptarti Rusijos klausimą antradienį ir trečiadienį vyksiančiame susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS