Sustabdžius skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, antros dozės nesulaukė 29 sportininkai | kl.lt

SUSTABDŽIUS SKIEPIJIMĄ „ASTRAZENECA“ VAKCINA, ANTROS DOZĖS NESULAUKĖ 29 SPORTININKAI

Sustabdžius skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, antros dozės trečiadienį nesulaukė 29 Tokijo olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms besirengiantys sportininkai, jų treneriai ir medikai.

Apie tai BNS informavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Komunikacijos vadovė Lina Motužytė.

Jos teigimu, sportininkai pirmąjį skiepą gavo dar vasario 11 dieną.

Tarp turėjusių pasiskiepyti – buriavimo, šaudymo, tekvondo, lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės, dviračių sporto, tinklinio sporto šakų atstovai bei paralimpiečiai.

Pirmąja vakcinos doze iš viso paskiepyti 196 asmenys, tarp kurių olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms besiruošiantys sportininkai ir jų komandų nariai.

Skiepijimas pirmąja vakcinos doze dar nėra baigtas.

Antrąja „AstraZeneca“ vakcina dar nebuvo paskiepytas nė vienas sąraše esantis asmuo.

31-as iš jau paskiepytų 196 asmenų gavo „Pfizer-BioNTech“ vakciną, taip pat šios antros šios vakcinos dozės sulaukė 12 žmonių.

Visi kiti asmenys buvo skiepijami „AstraZeneca“ vakcina, „Pfizer-BioNTech“ skiepas buvo skirtas vyresniems nei 55 metų asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

P.Lydai

Nuo 4 iki 12 savaičių !

Kopustas.

Cia turbut taip daro tik del to jog dar dvi vakcinas gautu ateityje nes nuo dvieju vakcinu mazokas mirtingumas, o va po triju vakcinu gal sportininkas ir nukeliaus amzinojo poilsio.

Lyda Gudonienė

Kiek žinau, po pirmojo skiepo "AstraZeneca" iki antrojo skiepo turi praeiti dvylijžka savaičių (12). Nejaugi praėjo dvylika savaičių? Gal sportininkams su aritmetika blogai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS