Tailande – Lietuvos dviratininkų sėkmė: iškovojo net penkis medalius | kl.lt

TAILANDE – LIETUVOS DVIRATININKŲ SĖKMĖ: IŠKOVOJO NET PENKIS MEDALIUS

  • 0

Tailande surengtų UCI pirmos kategorijos dviračių treko varžybų „Asia Cup 2019“ paskutinę dieną – antradienį – Lietuvos dviratininkai iškovojo net 5 medalius – 3 aukso ir 2 sidabro.

24 metų Svajūnas Jonauskas laimėjo keirino ir sprinto rungtis. Pagrindiniame keirino finale ketvirtas finišavo 18-metis Gedvinas Serafinas. Antrą vietą užėmė tailandietis Pongthep Tapimay, o trečią – Malaizijos atstovas Mohamad Mohd Shahrin. Pirmajame pusfinalyje G. Serafinas buvo antras, o antrajame pusfinalyje S.Jonauskas finišavo pirmas.

Po sprinto rungties ant prizininkų pakylos kopė du lietuviai. Šioje rungtyje sidabrą pelnė G.Serafinas. Jis finale S.Jonauskui pralaimėjo 0-2. Trečią vietą užėmė amerikietis Evanas Thomsonas.

Kvalifikacijos varžybose S.Jonauskas (10,588 sek.) buvo taip pat pirmas, o G.Serafinas (10,779 sek.) – taip pat antras. Svajūnas pirmajame etape nugalėjo indą Mayurą Pawarą, o pusfinalyje 2-0 – E.Thomsoną. Gedvinas iš pradžių įveikė tailandietį Chiraphongą Phaksriwongą, o po to 2-1 – M.Mohdą Shahriną.

Moterų 6 km skrečo rungtį laimėjo 19-metė Viktorija Šumskytė. Antrą ir trečią vietas užėmė tailandietės – atitinkamai Jutatip Maneephan ir Supuksorn Nuntana. 12 km (36 ratai) grupinėse lenktynėse dėl taškų su 6 tarpiniais finišais V.Šumskytė (18 tšk.) pelnė sidabro medalį. Nugalėjo S.Nuntana (30 tšk.), o trečia buvo J.Maneephan (14 tšk.).

Penkias dienas vykusiose varžybose Lietuvos atstovai, vadovaujami trenerio Anatolijaus Novikovo, iškovojo net 9 medalius – 3 aukso, 5 sidabro ir 1 bronzos. S.Jonauskas pelnė po 2 aukso ir sidabro, V.Šumskytė – po 1 aukso ir bronzos bei 2 sidabro, o G.Serafinas – 1 sidabro medalį. Šiose varžybose nugalėtojų garbei skambėjo himnai, o prizininkų garbei kilo vėliavos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS