Tarptautiniame teniso turnyre Vilniuje – 24 valstybių atstovai ir lietuvių triumfas | kl.lt

TARPTAUTINIAME TENISO TURNYRE VILNIUJE – 24 VALSTYBIŲ ATSTOVAI IR LIETUVIŲ TRIUMFAS

  • 0

Sekmadienį Vilniuje, SEB arenoje, finišavo vienos didžiausių teniso varžybų Lietuvoje – Tarptautinės teniso federacijos (ITF) pirmos kategorijos veteranų turnyras „Vilnius Cup 2020“. Jubiliejinį – dešimtą – kartą surengtame turnyre varžėsi beveik 200 sportininkų iš 24 pasaulio valstybių.

Kaip jau įprasta, į Lietuvos sostinę atvyko ne tik Europos, bet ir Azijos bei Afrikos šalių tenisininkai. Kai prieš keletą metų šis turnyras įgavo aukščiausią ITF kategoriją, jis ėmė traukti nemažai pajėgių žaidėjų, patenkančių į savo amžiaus grupių ITF reitingo 10-ukus ar 20-ukus.

Sėkmingai turnyre pasirodė ir Lietuvos tenisininkai, pasiekę ne vieną gražią pergalę. Vyrų 35+ amžiaus grupėje į pusfinalį prasibrovė net trys Lietuvos atstovai. Pusfinalyje Simas Malakauskas 7:5, 6:3 nugalėjo rusą Aleksandrą Tolkačiovą, o Tadas Skairys 6:2, 6:2 pranoko tautietį Algirdą Draugelį. Atkakliame finale T. Skairys 7:6 (8-6), 7:5 palaužė S. Malakausko pasipriešinimą.

Dvejetų finale S. Malakauskas su T. Skairiu 6:2, 6:4 nugalėjo kitą Lietuvos porą – Martyną Eimontą ir Andrių Labunską.

Moterų dvejetų varžybose triumfavo lietuvės Ugnės Lekstutienės ir baltarusės Vitalijos Deinekos duetas. Vienetų varžybose U. Lekstutienė ir Elena Cibulskienė pasiekė pusfinalį.

Trys Lietuvos tenisininkai pateko ir į 40+ amžiaus grupės varžybų pusfinalį, tačiau čia triumfavo švedas Michaelas Lindskogas. Jis pusfinalyje 7:6 (7-2), 2:6, 6:4 palaužė Robertą Blagušauską, o finale 7:5, 6:1 įveikė Viktorą Gasiūną.

Moterų dvejetų finale žaidė Eglės Jurkevičienės ir Aušros Rudienės pora, tačiau lemiamoje kovoje mūsiškės 4:6, 4:6 pralaimėjo estėms Piret Ilves ir Liinai Suurvarik.

Itin dramatiški finalai užfiksuoti 45+ amžiaus grupės dvejetų varžybose. Kovoje dėl vyrų turnyro trofėjaus lietuvio Dariaus Augustinaičio ir lenko Gerardo Wilanowskio duetas 6:0, 3:6, 7-10 pralaimėjo rusui Igoriui Rubinčikui ir Didžiosios Britanijos atstovui Timurui Šadijevui.

Moterų tarpe taurę į viršų kėlė lietuvės. Živilė Antropikienė ir Valdonė Vozbutienė finale 6:3, 2:6, 10-8 pranoko švedes Evą-Leną Daun ir Magdaleną Sekkenes.

Vyrų 55+ amžiaus grupės dvejetuose triumfavo lietuvis Andrius Morkūnas su švedu Michaelu Kudinoffu. Jie finale 6:3, 6:3 nugalėjo lenkus Dariuszą Juszczaką ir Leszeką Moczulskį.

65+ amžiaus grupės dvejetų varžybų finale lietuviai Algirdas Gailius ir Jonas Girskis 2:6, 2:6 nusileido gruzinui Aleksandrui Gegečkoriui ir baltarusiui Sergejui Rubinčikui.

70+ grupės finale Jonas Leškevičius su vokiečiu Berndu Martinu 7:6 (7-5), 6:4 įveikė Petrą Vozbutą ir rusą Jakovą Atrochovą. J. Leškevičius varžėsi ir 75+ amžiaus grupės vienetų finale, kuriame 1:6, 3:6 pralaimėjo ispanui Davidui Yazdanui.

Kitų grupių finaluose varžėsi svečiai iš užsienio. Turnyras SEB arenoje truko penkias dienas.

Turnyre jėgas išmėgino žaidėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Norvegijos, Baltarusijos, Prancūzijos, Ukrainos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Maroko, Sirijos, Estijos, Čekijos, Italijos, Vokietijos, Turkijos, Indijos, Nyderlandų, Ispanijos, Izraelio, Danijos ir Gruzijos.

GALERIJA

  • Tarptautiniame teniso turnyre Vilniuje – 24 valstybių atstovai ir lietuvių triumfas
  • Tarptautiniame teniso turnyre Vilniuje – 24 valstybių atstovai ir lietuvių triumfas
  • Tarptautiniame teniso turnyre Vilniuje – 24 valstybių atstovai ir lietuvių triumfas
  • Tarptautiniame teniso turnyre Vilniuje – 24 valstybių atstovai ir lietuvių triumfas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS