Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos | kl.lt

TENISO KORTE – MEDIKŲ MEISTRIŠKUMO PAMOKOS

„Pareigos ir moksliniai vardai galioja tik kabinetuose, bet įžengus į aikštyną visi tampame lygūs. Tenisas visus sulygina ir suvienija“, - šypsojosi žinomas chirurgas Jonas Andriuškevičius.

Buvęs Kauno krašto chirurgų draugijos prezidentas drauge su kolegomis jau aštuntus metus iš eilės išbandė jėgas tradiciniame medikų teniso turnyre.

Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento taurės turnyre meistriškumą demonstravo 25 medicinos specialistai.

Per plauką nuo sensacijos

Nors varžybos vyko įprastu laiku ir pagal išbandytą sistemą, šiemet būta ir nemažai naujovių. Turnyre drauge su vyrų ir moterų individualiomis rungtimis pirmą kartą startavo ir mišrių porų įskaita, kurioje petis petin kovojo abiejų lyčių atstovai. Be to, varžybos šiemet persikėlė į vaizdingoje Kauno marių pakrantėje esantį Jachtklubo teniso aikštyną.

Naujovių būta ir vyrų asmeninėje įskaitoje. Dėl gausaus dalyvių skaičiaus vyrai iš pradžių buvo suskirstyti į tris grupes, kurių tik geriausieji tęsė kovas dėl medalių, o likusieji galynėjosi paguodos etape.

Vyrų varžybų nugalėtoju tapo doc. odontologas Juozas Jonaitis. Jis lemiamose kovose dėl pirmosios vietos aplenkė LSMU Kauno klinikų chirurgą prof. Mindaugą Kiudelį ir estetinės chirurgijos specialistą Martyną Norkų.

Pakeliui į finalinį etapą, grupės varžybose J.Jonaitis pasiekė tris pergales, tačiau nedaug trūko, jog jo čempioniškos viltys būtų sudužusios jau pirmajame mače. Jame netikėtai rimtą iššūkį būsimajam čempionui metė J.Andriuškevičius. Vyriausias varžybų dalyvis pirmavo 5:3, bet po atkaklios kovos nusileido 5:7.

„Matyt, pats išsigandau savo sėkmės, todėl ir nusileidau - juokėsi J.Andriuškevičius. - Jei rimtai, kolegos dar niekada nebuvau įveikęs, todėl jis objektyviai buvo pajėgesnis. Ką vėliau ir įrodė nužygiuodamas iki pat titulo“.

Valdo ne tik kamuolį

Varžybose neblogai pasirodė ir ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas. Ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas jau ne pirmą sezoną demonstruoja neprastą meistriškumą Kauno krepšinio mėgėjų lygoje, tačiau šįsyk įrodė mokantis mojuoti ir rakete. R.Gudas turnyre dusyk suklupo grupėje, bet paguodos etape pasiekė finalą, kur pripažino vaikų endokrinologo Roberto Kemežio pranašumą. Pastarasis galutinėje įskaitoje užėmė 5-ąją vietą.

Varžybų vyr. teisėjas Tomas Bardauskas tarp šiumetinio turnyro atradimų paminėjo ir Implantologijos centro vadovą dr. Dainių Razukevičių, kuris nors ir liko paskutinis grupėje, kuo toliau, tuo užtikrintesnį žaidimą demonstravo ir pasiekė keletą įspūdingų pergalių.

Moterų varžybose titulą apgynė Julija Borkytė. Kardiologijos specialistė pranoko antrąją vietą užėmusią Agnę Gudaitę ir Džiugintą Paulėkaitę.

„Moterų šiemet buvo nemažai, tačiau dauguma jų pasirodė mišriųjų porų rungtyje, o individualioje įskaitoje merginos medalius išsidalino labai greitai“, - pasakojo pašnekovas.

Prireikė pratęsimo

Dar vieną medalį J.Borkytė užsikabino poroje su J.Andriuškevičiumi mišriųjų dvejetų varžybose. Šio dueto bronzinėje dvikovoje su ortopedu traumatologu Stanislovu Mašalu ir kardiologe Emilija Sakavičiūte prireikė pratęsimo.

Pasak T.Bardausko, emocingame mače dėl lemiamo taško kilo ginčas, todėl buvo nutarta garbingai sužaisti tašką iš naujo. Užsitęsus kovai korte gerokai sutemo, tačiau nei prieblanda, nei varžovai nebesustabdė J.Borkytės ir J.Andriuškevičiaus dueto. Dvejetų įskaitos nugalėtojais tapo R.Kemežys ir Giedrė Bakšytė, o antrąją vietą užėmė M.Norkus ir Dalia Jarušaitienė.

„Kaip ir kasmet sportiniai įspūdžiai iš turnyro - patys geriausi, tačiau dar svarbiau, bendravimas su kolegomis ir gražios tradicijos tęsimas. Net neabejoju, kad kitąmet surengsime 9-ąjį, o dar po metų – ir jubiliejinį – 10-ąjį turnyrą“, - vylėsi varžybų steigėjas J.Andriuškevičius.

 

GALERIJA

  • Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos
  • Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos
  • Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos
  • Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos
  • Teniso korte – medikų meistriškumo pamokos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algirdas

Jei raketę tvirtai laiko ir smūgiuoja tiksliai, reiškia ir skalpelis patikimose rankose.....

Stepas

Aukščiausiu lygiu visi sustartavo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS