Tinklininkė R. Staniulytė atsiskleidžia Prancūzijos elite | kl.lt

TINKLININKĖ R. STANIULYTĖ ATSISKLEIDŽIA PRANCŪZIJOS ELITE

  • 0

Aukščiausioje Prancūzijos moterų tinklinio lygoje šiame sezone galima išvysti dvi lietuves – Paryžiaus „Paris Saint-Cloud“ klubui atstovauja Monika Šalkutė, o „Terville-Florange“ ekipai – Rūta Staniulytė.

Praėjusiame ture „lietuviškoms“ ekipoms sekėsi skirtingai. „Paris Saint-Cloud“ namuose 1-3 (23:25, 25:23, 23:25, 20:25) nusileido „Mulhouse“ klubui, o viena savo ekipos lyderių M. Šalkutė pasižymėjo 8 taškais.

Tuo tarpu „Terville-Florange“ tinklininkės svečiuose po dramatiškos kovos 3-2 (25:21, 34:32, 22:25, 22:25, 15:13) palaužė „Saint-Raphael“ ekipą. Puikiai šiose rungtynėse pasirodžiusi R.Staniulytė pelnė 16 taškų ir buvo trečia pagal rezultatyvumą savo komandoje.

Šiuo metu turnyro lentelėje „Terville-Florange“ (12 tšk.) užima šeštąją vietą, o „Paris Saint-Cloud“ (10 tšk.) klubas yra 13-as.

Komandoje yra labai daug legionierių, tai visos greitai susidraugavome ir palaikome viena kitą. Atmosfera čia gerai, visos esame profesionalės ir žinome, ko susirinkome.

R. Staniulytei tai yra pirmasis sezonas aukščiausioje Prancūzijos lygoje. Praėjusius trejus metus ji praleido Belgijoje.

„Į Prancūziją man padėjo patekti buvęs treneris. Jis padėjo surasti agentą, o pastarasis labiausiai prisidėjo prie tokio pasiūlymo. Kitų variantų net nelaukiau, nes Prancūzija man labai patiko, tuo pačiu žinojau, kad čia yra labai geras čempionatas, stipri lyga ir gera komanda. Dėl to net nedvejodama sutikau“, – pasakojo R.Staniulytė.

Lietuvos tinklininkė džiaugiasi, kad Prancūzijoje jai pavyko pritapti gana greitai.

„Komandoje yra labai daug legionierių, tai visos greitai susidraugavome ir palaikome viena kitą. Atmosfera čia gerai, visos esame profesionalės ir žinome, ko susirinkome. Treneris šiais metais tikisi nemažai. Kadangi turime gerą komandą, sieksime patekti į „Top-4“, – pridūrė R.Staniulytė.

Sezono pradžioje R.Staniulytė daug laiko aikštėje pasireikšti negaudavo. Visgi komandos naujokė sulaukė savo šanso ir jį išnaudojo.

„Pradžioje buvau kaip trečia savo pozicijos žaidėja ir į aikštę išeidavau tik kartais. Kadangi viena centro žaidėja gavo traumą, gavau šansą ir turiu jį išnaudoti. Gavau daugiau progų pasireikšti, todėl su kiekvienomis rungtynėmis sekasi vis geriau. Prisitaikyti reikėjo laiko, nes visos žaidėjos yra patyrusios, vyresnės, – kalbėjo sportininkė. – Buvusi mano komanda buvo labai jauna ir tuomet aš buvau beveik vyriausia. Čia turėjau pasistengti išsikovoti vietą sau ir stengtis labiau. Žinoma, labai blogai, kad praradome centro žaidėją, bet man tas išėjo į naudą“.

Koronaviruso sukelta pandemija koreguoja ir Prancūzijos tinklinio čempionato tvarkaraštį. Pasak R.Staniulytės, dėl COVID-19 buvo nukelta daug rungtynių, nes daugumoje komandų buvo nustatyti teigiami testai. Tuo pačiu komandos negalėdavo treniruotis. Vienas atvejis buvo užfiksuotas ir „Terville-Florange“ komandoje.

„Turėjome savaitę izoliuotis namuose. Po to vėl teko sugrįžti ir iš naujo sportuoti. Tai tas ir yra sunkiausia tiek fiziškai, tiek psichologiškai. O pats gyvenimas Prancūzijoje panašus kaip ir Lietuvoje, gal čia šiek tiek viskas griežčiau ribojama“, – teigė R.Staniulytė.

Saugumo sumetimais „Terville-Florange“ komandos narės nuo pat sezono pradžios yra testuojamos kas antrą pirmadienį. Lietuvos tinklininkė yra girdėjusi, kad ne visos komandos testavosi nuo sezono pradžios, kai kurios tą pradėjo daryti tik neseniai.

R.Staniulytė šventes galės praleisti Lietuvoje, nes kalėdiniu laikotarpiu tinklininkės turės net 14 laisvų dienų.

„Sezonas bėga labai greitai ir jis baigsis gana anksti, nes čempionate nebus atkrintamųjų varžybų“, – pridūrė R.Staniulytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS