Trišuolininkė D. Zagainova: apmaudu, kad tokią rungtį išbraukė iš Deimantinės lygos | kl.lt

TRIŠUOLININKĖ D. ZAGAINOVA: APMAUDU, KAD TOKIĄ RUNGTĮ IŠBRAUKĖ IŠ DEIMANTINĖS LYGOS

  • 0

Lietuvos trišuolininkei Dianai Zagainovai besibaigiantys 2019 metai buvo geriausi karjeroje. Ji triumfavo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionate ir pagerino Lietuvos rekordą (14 m 43 cm). Vis dėlto vyšnaitės ant torto uždėti nepavyko - pasaulio čempionate ji liko toli nuo savo geriausių rezultatų ir užėmė 22-ąją vietą.

„Bendrai sezoną vertinu labai gerai, nes pagrindiniai tikslai buvo įvykdyti - iškovotas kelialapis į olimpines žaidynes ir laimėtas aukso medalis Europos U23 čempionate. Iki tobulų metų pritrūko patekimo į pasaulio čempionato finalą. Tai vienintelis momentas, dėl kurio reikės padaryti išvadas. Viskuo kitu esu labai patenkinta, buvo tam tikras stabilumas, pasiektas Lietuvos rekordas“, - naujienų agentūrai ELTA sakė D. Zagainova.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) prieš pusantros savaitės paskelbė, kad trišuolio nebeliks tarp pagrindinių rungčių 2020 metų Deimantinės lygos varžybose.

Atlikusi rungčių populiarumo tyrimą ir norėdama sutilpti į 90 min. televizijos transliacijas, IAAF iš pagrindinių Deimantinės lygos rungčių išbraukė disko metimo, 200 m sprinto ir 3000 m barjerinio bėgimo bei trišuolio rungtis. 200 m bėgimai ir 3000 m barjeriniai bėgimai vyks 10-yje etapų iš 15, o disko metimo ir trišuolio - vos dviejuose. Bet nei vienos iš šių rungčių nebus finaliniame 2020 metų etape.

Nors D. Zagainova dar neturi patirties šiose varžybose, ši žinia nebuvo maloni. Ji tikisi, kad toks sprendimas bus tik laikinas.

„Be abejo, apmaudu, kad tokią stiprią rungtį išbraukė iš Deimantinės lygos programos. Juolab, kad šiemet viena iš trišuolininkių vos nepagerino pasaulio rekordo. Tai tikrai labai graži rungtis, pritraukianti daug dėmesio. Labai gaila, kad ją išbraukė iš Deimantinės lygos, bet atsirado „Golden“ lyga, kurioje bus trišuolis, lauks ir kitų varžybų. Labai tikiuosi, kad toks sprendimas Deimantinėje lygoje bus tik vieneriems metams“, - sakė sportininkė.

Lietuvos lengvajai atletikai toks sprendimas buvo gana skaudus, nes mūsų šalyje yra dar viena aukšto lygio trišuolininkė - Dovilė Dzindzaletaitė-Kilty, o disko metikų elite įsitvirtinęs yra Andrius Gudžius. Nemažai pasaulio sportininkų jau išreiškė nepasitenkinimą ir žada nepasiduoti.

„Pastebėjau, kad labai daug sportininkų pradėjo rodyti savo nepasitenkinimą šiuo klausimu. Dėl to tikiuosi, kad situacija kitais metais pasitaisys“, - teigė D. Zagainova.

Žavi lengvaatletė treniruojasi tiek Lietuvoje, tiek Valensijoje (Ispanija). Pasak jos, komercinės varžybos yra gera proga pasivaržyti su aukšto lygio varžovėmis.

„Mano atveju, man komercinės varžybos yra labiau reikalingos ne dėl galimo uždarbio, o dėl konkurencijos. Nes būtent komercinėse aukšto lygio varžybose galiu pajusti gerą atmosferą, pasivaržyti su elitinėmis sportininkėmis, kurios dalyvaus olimpinėse žaidynėse ir Europos čempionate. Tai suteikia labai reikalingos praktikos“, - aiškino D. Zagainova.

Tarp D. Zagainovos ir D. Dzindzaletaitės-Kilty šiais metais užsimezgė savotiška kova siekiant Lietuvos rekordo. Dovilė birželio viduryje varžybose Latvijoje nušoko 14 m 26 cm ir pagerino sau pačiai priklausiusį šalies rekordą, bet vos po dviejų savaičių D. Zagainova Šveicarijoje užfiksavo dar geresnį rezultatą - 14 m 43 cm.

„Per varžybas pirmiausia kovoju su savimi. Nesidairau į kitus, o daugiausiai dirbu su savimi, kad galėčiau pasiekti geriausią rezultatą. Be abejo, konkurencija kažkiek paskatina stengtis, bet tai nėra svarbiausia priežastis siekiant norimo rezultato. Bet džiaugiuosi, kad Lietuvoje turime konkurenciją tarp trišuolininkių tokiame aukštame lygyje. Kitos rungtys tuo pasigirti negali“, - pabrėžė D. Zagainova.

Trišuolininkė, pagerinusi Lietuvos rekordą, taip pat pelnė kelialapį į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes. Ji pabrėžė, kad pasimokė iš šių metų pamokų ir džiaugėsi, kad olimpines žaidynes vyks kur kas patogesniu laiku nei planetos pirmenybėse. Visas pasiruošimo planas jau sudėliotas iki Europos čempionato, kuris Paryžiuje (Prancūzija) vyks po olimpinių žaidynių.

„Planas jau yra sudėliotas, stovyklos ir kiti dalykai jau yra numatyti iki pat Europos čempionato. Tikslai yra patys aukščiausi. Sieksiu ir aukštos pozicijos, ir rezultato, ir pačio šuolio kokybės. Norėčiau visą tai pasiekti per olimpines žaidynes. Džiaugiuosi, kad olimpinės žaidynės vyks liepos mėnesį - mums labai įprastu ir patogiu laikotarpiu, o ne taip, kaip šiemet buvo Dohoje - spalį“, - Eltai kalbėjo D. Zagainova.

Netrukus lengvaatlečiams prasidės uždarų patalpų sezonas. D. Zagainova prisipažino, kad jis bus gana intensyvus.

„Taip, ruošiuosi žiemos sezonui. Atstovausiu savo klubui Ispanijoje, vėliau bus keletas komercinių varžybų, Lietuvos čempionatą ir vėliau matysime, ar bus galimybė sudalyvauti uždarų patalpų pasaulio čempionate“, - pridūrė D. Zagainova.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS