Trišuolininkė D. Zagainova Švedijoje tapo Europos jaunimo čempione | kl.lt

TRIŠUOLININKĖ D. ZAGAINOVA ŠVEDIJOJE TAPO EUROPOS JAUNIMO ČEMPIONE

  • 2

Lietuvos atstovė Diana Zagainova triumfavo Švedijoje vykstančio Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionato moterų trišuolio rungtyje. Penktadienį vykusiame finale ji pranoko visas 11 varžovių ir pasidabino aukso medaliu.

Finale mūsiškė sėkmingiausiu - pirmuoju - bandymu nušoko 13 m 89 cm. Trečiuoju mėginimu ji nušoko 13 m 34 cm, ketvirtuoju - 13 m 87 cm, šeštuoju - 13 m 84 cm. Antras ir penktas bandymai buvo neįskaityti.

Sidabro medalį iškovojo turkė Tugba Danismaz (13 m 85 cm), bronzos - baltarusė Vijaleta Skvarcova (13 m 79 cm).

„Aš labai laiminga, bet buvo tikrai labai sunku. Prieš dvi savaites pasiekiau savo asmeninį rekordą – 14 m 43 cm, o šiandien laimėjau su 13 m 89 cm. Bendras lygis visų šuolininkių buvo pakritęs. Kovojau iki paskutinio bandymo, tikrai nesikabinau sau medalio ir tikrai iki paskutinio bandymo planavau, kad reikės šokti ir šoksiu tam, kad kovočiau dėl aukso“, – džiūgavo D. Zagainova.

Pasitikėjimo savo jėgomis Kęstučio Šapkos ir ispano Rafaelio Blanquero Alcantudo auklėtinei suteikė sėkmingas pirmasis šuolis – sportininkė galėjo rizikuoti ir bandyti parodyti dar aukštesnį rezultatą.

Aš labai laiminga, bet buvo tikrai labai sunku.

„Kai pataikiau pirmą bandymą, pasidariau rezultatą, žinojau, kad patenku į aštuonetą ir dėl to pradėjome rizikuoti. Šiandien gal buvo šiek tiek sunkios kojos, o įsibėgėdama negalėjau atitaikyti pirmų bandymų, kažkiek keitėsi vėjas“, – pasakojo D. Zagainova.

Trišuolininkė teigė, kad tai, jog nepavyko pasiekti artimo asmeniniam rekordui rezultato ir medalį iškovoti teko įtemptoje kovoje iki pat paskutinių akimirkų, apdovanojimą daro dar brangesniu.

„Man lengviau buvo šokinėti prieš dvi savaites, kai nušokau 14 m 43 cm. Šiandien savijauta sunkesnė, sunkesnės man varžybos, galbūt dėl to tas medalis dar svarbesnis, nes tikrai reikėjo kovoti“, – šypsojosi D. Zagainova.

Šį sezoną sportininkė pasiekė Lietuvos rekordą bei įvykdė normatyvus tiek į rudenį vyksiantį pasaulio čempionatą Dohoje, tiek į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

„Medalį atšvęsime ramiai, su komanda. Sezonas tikrai nepasibaigė, laukia Lietuvos čempionatas, kitos varžybos. Su komanda atšvęsime ir tęsiu pasiruošimą, – sakė D. Zagainova. – Be abejo toliau ruošiuosi Dohai, sekantis etapas yra Doha. Tikslai yra aukščiausi, tokie patys, kokie buvo čia – lipti į kuo aukštesnę poziciją ir rodyti kuo geresnį šuolį“.

Tai – vos penktasis lietuvių aukso medalis šios amžiaus grupės Europos čempionatuose. 2007 metais septynkovėje geriausia buvo Viktorija Žemaitytė, 2009 metais čempione tapo 100 m bėgusi Lina Grinčikaitė, 2013 metais triumfavo disko metikas Andrius Gudžius, o po dvejų metų – trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

v

sveikinimai

kažkaip

nematau lietuvių džiaugsmo, vien tik pavydas.. keista.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS