Tyrimas: šiais metais įvyks ne daugiau kaip 53 proc. planuotų sporto renginių | kl.lt

TYRIMAS: ŠIAIS METAIS ĮVYKS NE DAUGIAU KAIP 53 PROC. PLANUOTŲ SPORTO RENGINIŲ

Koronaviruso pandemija smarkiai smogė sporto pasauliui. JAV sporto rinkodaros agentūra „Two Circles“ prognozuoja, kad šiais metais geriausiu atveju įvyks 53 proc. planuotų svarbių sporto renginių. Beveik pusė renginių  bus nukelta į kitus metus arba visai atšaukta.

Remiantis agentūros tyrimu, iš 49 803 sporto renginių iki metų galo turėtų įvykti tik 26 424. Pikas turėtų būti rugsėjį, kai visame pasaulyje planuojama 5 500 renginių. Be kita ko, į rudenį nukeltos prestižinės daugiadienės „Tour de France“ dviračių lenktynės, rugsėjį planuojamas ir „French Open“ teniso turnyras.

Atitinkamai, anot prognozių, mažės ir sporto industrijos apyvarta. Prieš kylant koronakrizei buvo tikimasi 135,3 mlrd. dolerių (124,5 mlrd.) eurų pajamų. Dabar kalbama tik apie 73,7 mlrd. dolerių. Pernai pasaulio sportas generavo 129 mlrd. dolerių pajamų.

Tarp reikšmingiausių sporto renginių, kurie nukelti į kitus metus, yra Tokijo vasaros olimpinės žaidynės ir Europos futbolo čempionatas. Neribotam laikui atidėta Vimbldono teniso turnyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS