V. Čmilytė-Nielsen: A. Reed ir S. Ambrulevičius verti Lietuvai atstovauti olimpiadoje | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: A. REED IR S. AMBRULEVIČIUS VERTI LIETUVAI ATSTOVAUTI OLIMPIADOJE

  • 21

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad po sėkmingo Europos dailiojo čiuožimo čempionato reikėtų grįžti prie Lietuvos pilietybės suteikimo klausimo šokėjai ant ledo amerikietei Allison Reed (Elison Ryd).

„Lietuvai Europos dailiojo čiuožimo čempionate atstovavę Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius įrodė, kad verti mūsų šaliai atstovauti ir žiemos olimpiadoje 2026 metais“, – antradienį BNS perduotame komentare sakė parlamento vadovė.

„Todėl manau, kad tikrai verta grįžti prie pilietybės suteikimo Allison Reed klausimo“, – teigė ji.

A. Reed su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi savaitgalį Europos dailiojo čiuožimo čempionate Kaune iškovojo bronzos medalį.

Seimo narė konservatorė Dalia Asanavičiūtė parengė kreipimąsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo šokėjai ant ledo amerikietei A. Reed. Kreipimesi siūloma Lietuvos pilietybę sportininkei suteikti už nuopelnus išimties tvarka.

Šį kreipimąsi pasirašė 34 įvairioms frakcijoms priklausantys parlamentarai.

Pasak D. Asanavičiūtės, šis raštas, pasirašytas 34 Seimo narių, Lietuvos piliečių, ne tik yra palaikymas pačiai A. Reed, bet gali būti laikomas ir rekomendacija dėl Lietuvos pilietybės suteikimo.

A. Reed BNS pirmadienį teigė šiuo metu visą dėmesį skirianti artėjančiam pasaulio čempionatui Monrealyje ir po jo žada spręsti, ar trečią kartą prašyti G. Nausėdos išimties tvarka jai suteikti Lietuvos pilietybę.

S. Ambrulevičius BNS sakė, kad pilietybė jo partnerei leistų dar didesnei auditorijai parodyti Lietuvą.

Prezidentūra pirmadienį BNS informavo, kad prašymas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A. Reed būtų vertinamas jį gavus.

G. Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A. Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

Tuomet teigta, kad Lietuvos pilietybė išimties tvarka dailiojo čiuožimo atstovei nesuteikta neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Klausimas

Ar gerb. pirmininkė nemano, jog visgi svarbiausia Lietuvos Respublikos Konstitucija ir Tautos nuomonė?

O KAS BUS...

Kai Reed paklaus kieno Krymas. Ji istoriją žino žyyyyymiai geriau nei landsberginė šutvė. Pasakys, kad Krymas visuomet buvo Rusijos - vėl "grėsmė" Lietuvos saugumui. Vėl atims Lietuvos pilietybę...

zmogus

kokie mes biaurus zmones slikstu skaityti komentarus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS