Valdžia tikisi, kad pasaulio irklavimo čempionatas atsipirks pustrečio karto | kl.lt

VALDŽIA TIKISI, KAD PASAULIO IRKLAVIMO ČEMPIONATAS ATSIPIRKS PUSTREČIO KARTO

Lietuvos valdžia tikisi, kad suteikta teisė šaliai rengti pasaulio irklavimo čempionatą valstybei atsipirks pustrečio karto.

Ministrų kabinetas šią savaitę pritarė, kad Lietuvos irklavimo federacija teiktų paraišką pirmenybėms surengti ir įsipareigojo tam skirti 2 mln. eurų.

Vyriausybės pažymoje rašoma, kad jeigu Lietuva gautų teisę organizuoti čempionatą, šalis gautų 5 mln. eurų naudos.

Prognozuojama, kad daugiausiai pinigų – nuo 2,5 iki 3,1 mln. eurų – būtų gauta per išlaidas nakvynei, organizacinio komiteto išlaidos sudarytų apie 1,1 mln. eurų, o lankytojų ir aistruolių išlaidos – apie 690 tūkst. eurų.

Per čempionatą į Lietuvą atvyktų apie 2000 – 2500 dalyvių ir aptarnaujančio personalo, 6500 lankytojų ir sirgalių, 250 žurnalistų.

Lietuva siūlo 2023 metais Pasaulio irklavimo čempionatą rengti Trakuose, o konkurentus dėl teisės organizuoti varžybas žada įveikti pabrėždama savo patirtį.

Šalis yra pateikusi pirmines paraiškas kartu su Lenkija ir Serbija.

„Mūsų didžiausias privalumas – patyrimas viską organizuoti puikiai. Mes esame tikrai šiek tiek blogesnėje padėtyje vertinant tai, kad Trakai negeba priimti visų sportininkų apgyvendinimui, (...) bet mes turime puikių gebėjimų viską suorganizuoti“, – teigė Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

Mūsų didžiausias privalumas – patyrimas viską organizuoti puikiai.

„Turėdamos puikią lokaciją, šalys kartais nesusitvarko su transportu ar maitinimu, būna visokių problemų. Per buvusius renginius tokių minusiukų neturėjome, tai tas pasitikėjimas yra“, – pridūrė ji.

Lietuvoje nuo 2006 iki 2017 metų organizuotos aštuonerios įvairaus pobūdžio irklavimo varžybos. Visos vyko Trakuose.

Pasak federacijos vadovės, valstybės įsipareigojimas skirti pinigų čempionatui organizuoti taip pat yra reikšmingas privalumas siekiant teisių rengti čempionatą. Vadinamojo valstybės garanto kol kas neturi Lenkija.

Prieš kelis mėnesius Lietuva pateikė pirminę paraišką organizuoti pasaulio čempionatą ir 2022 metų pasaulio irklavimo taurės trečiąjį etapą. Kontrolinių varžybų rengimas yra būtina sąlyga norint organizuoti planetos pirmenybes.

Galutinį paraiškos variantą reikia pateikti iki birželio pabaigos. Po kelių tarpinių etapų galutinis sprendimas dėl čempionato vietos turėtų būti priimtas rugsėjo 2 dieną.

I. Daukantienė sakė, kad Lietuvos pastangas rengti čempionatą tikrai palaikys Estija ir Latvija, tačiau konkurencija su Lenkija ir Serbija bus sudėtinga.

„Serbija turi savo palaikymą Balkanuose, o mes konkuruojame su mūsų regiono šalimi, kuri tikrai labai aktyviai dirba“, – kalbėjo federacijos generalinė sekretorė.

Lietuva čempionatą siūlo rengti Trakuose, nes kitos standartus atitinkančios irklavimo trasos šalyje nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS