Vilniaus regbio derbyje – dramatiška „Geležinio vilko“ pergalė | kl.lt

VILNIAUS REGBIO DERBYJE – DRAMATIŠKA „GELEŽINIO VILKO“ PERGALĖ

  • 1

Savaitgalį Lietuvos regbio čempionato I grupės turnyre įvyko intriguojantis Vilniaus klubų derbis. Kovingumą pademonstravę „Geležinio vilko“ regbininkai išplėšė pergalę 29:22 (14:19) prieš „VRA-Tomostos“ komandą ir sustiprino pozicijas kovojant dėl čempionų vardo.

Visas ketverias rungtynes laimėjęs „Geležinis vilkas“ su 12 taškų pirmauja čempionate, o jau antrąją nesėkmę patyrusi „VRA-Tomostos“ ekipa su 5 taškais yra penkta.

Savo aikštėje žaidusi VRA komanda sėkmingiau pradėjo rungtynes ir jau 15-ąją min. po rezultatyvių Augustino Terlecko, Domanto Stravinsko ir Giorgi Chubinidzės atakų bei Manto Bukevičiaus realizacijos smūgių pirmavo 19:0. Tačiau dar pirmajame kėlinyje Augustinas Bingelis ir Novakas da Silva pelnė žeminimus, du tikslius realizacijos smūgius pridėjo Kristianas Jakuba ir „Geležinis vilkas“ priartėjo iki 14:19.

Antrojo kėlinio viduryje M.Butkevičius ir K.Jakuba apsikeitė baudos smūgiais, o 66-ąją min. Domas Mykolas Malinauskas išlygino rezultatą. Dar po 10 min. tas pats D. M. Malinauskas pralaužė varžovų gynybą ir pelnė pergalingą žeminimą.

„Tai buvo sunkios rungtynės, bet kovojome nuo pat pradžios iki pabaigos. Taip, pirmos minutės buvo sunkios, reikėjo laiko, kad įsivažiuotume ir pradėtume tikėti savo jėgomis. Teko šiek tiek pakeisti žaidimo struktūrą, bet esu patenkintas kaip laikėmės savo žaidimo plano. Antroje mačo dalyje kantriai kovojome ir pasiekėme norimą rezultatą. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, todėl didžiuojuosi komanda, – kalbėjo „Geležinį vilką“ treniruojantis specialistas iš PAR Patrickas Rossas-Allenas. – Jokio atsipalaidavimo dar būti negali, dar liko dvejos rungtynės ir negali žinoti, kaip atrodys būsimi varžovai. Privalome toliau sunkiai dirbti ir ruoštis ateinantiems mačams“.

P.Rossas-Allenas, kuris šią vasarą su Lietuvos regbio-7 rinktine pakilo į elitinį Europos čempionato divizioną, teigė, kad Lietuvos čempionato lygis yra pakankamai neblogas ir čia galima pastebėti nemažai perspektyvių žaidėjų.

Vilniaus regbio akademijos treneris Vidmantas Valys prisipažino, kad pralaimėjimą lėmė prastas fizinis pasirengimas.

„Ką galėjome, tą padarėme per pirmas 20 min. Sužaidėme profesionaliai, pamatėme laisvus plotus, tiksliai sužaidėme koja. Grumtynėse turėjome masę, bet neturėjome ištvermės, galėjome nustumti varžovus, bet gindamiesi pritrūkome kvapo. Pasirodė mūsų prastas fizinis pasirengimas. Po rungtynių pasakiau žaidėjams, kad neužtenka vien tik ateiti į rungtynes, reikia ruoštis visą laiką. Dėl nuovargio atsirasdavo spragos gynyboje ir varžovai tą išnaudojo. Jie tiesiog buvo stipresni“, – kalbėjo V. Valys.

Praėjusių metų vicečempionė „VRA-Tomostos“ ekipa jau praktiškai nebeturi vilčių kautis dėl pirmosios pozicijos, nors jai dar liko trejos rungtynės.

„Taip, bus sunku motyvuoti komandą, bet vyrai patys supranta, kad reikia garbingai baigti sezoną. Dar trys turai liko, tai stengsimės bent išlaikyti vietą trejetuke“, – pridūrė V. Valys.

„Geležiniam vilkui“ ant kulnų lipa taip pat be pralaimėjimų žygiuojantis „Klaipėdos kovo-Plungės Perkūno“ (9 tšk.) klubas. Jis išvykoje 48:10 (15:5) įveikė autsaiderę Šiaulių „Baltrex-PRC“ (3 tšk.) komandą.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Ernestas Skruibys, po 10 – Modestas Kavaliauskas bei Janis Tirzitis, po 5 – Vilius Stankūnas ir Paulius Gadeikis. Jaunoje Šiaulių ekipoje 10 taškų pasižymėjo Arnas Prielaidas.

Kitose rungtynėse vilčių pakovoti dėl aukščiausių vietų nepraradusi Šiaulių „Vairo-Tauro-Citmos“ (7 tšk.) komanda namuose 81:25 (43:0) nugalėjo Panevėžio „Klevo-Ryšių statybos“ (6 tšk.) ekipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valius

Laikas Vilniaus regbiui pereit į kitą kokybinį lygį, besitryndami pirmamdivizione nustosi tobulėt.Galvokit apie Top lygą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS