Vyčio simbolika – kiekvienam Dakaro gerbėjui | kl.lt

VYČIO SIMBOLIKA – KIEKVIENAM DAKARO GERBĖJUI

  • 1

Vytis – neabejotinai vienas populiariausių valstybės simbolių. Jį galima išvysti ne tik plevėsuojant prie svarbiausių Lietuvos objektų, bet ir išdidžiai keliaujant ant automobilio, aprangos, aksesuarų ar kitų matomų vietų bei daiktų. Panašu, jog lietuviai noriai drauge ima Vytį kaip sergėtoją ar valstybingumo simbolį. Na, o dar neturintiems Vyčio greta, siūloma galimybė jį gauti nemokamai.

Naujai į Lietuvą įžengęs estiškas bankas „Inbank“ vos prieš daugiau nei mėnesį tapo Baltijos šalių rekordą 2019-tųjų Dakaro ralyje pasiekusio lenktynininko Benedikto Vanago komandos vardo partneriu. Į aštuntą savo Dakarą išsiruošęs B. Vanagas neabejotinai yra žinomiausias šalies simbolio Vyčio ambasadorius. Šios sąjungos dėka gimė idėja – „Inbank team Pitlane“ komandai atstovaujantis lenktynininkas visus gerbėjus kviečia meilę tėvynei išreikšti savo automobilius paženklinant Vyčio simbolika.

Milda Lisauskaitė, „Inbank“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė pasakoja, kad Vytį, skirtą papuošti automobiliui, galima užsisakyti nemokamai internetu, apsilankius banko interneto svetainėje. Užpildžius pateiktą formą, Vytis kiekvienam jį užsakiusiam bus išsiųstas paštu.

„Visus, kurie savo automobilius papuoš Vyčiu, kviesime publikuoti nuotraukas savo „Instagram“ paskyroje ir žymėti @benediktasvanagas. Taip kiekvienas gerbėjas taps „Inbank team Pitlane“ komandos dalimi“, – pasakoja M. Lisauskaitė.

Tūkstančiai B. Vanago ir jo komandos gerbėjų kviečiami ne tik inbank.lt interneto svetainėje tiesiogiai sekti Dakaro rezultatus, puošti savo automobilius Vyčiu, bet ir socialiniame tinkle „Instagram“ naudoti animuotus GIF paveikslėlius. Juos rasti bus galima į paieškos laukelį suvedus komandos pavadinimą „Inbank team Pitlane“.

Pasak Beno Pavlausko, „Inbank“ filialo Lietuvoje vadovo, atsiradusi galimybė prisidėti prie nacionalinį pasididžiavimą keliančio B. Vanago ir jo komandos pasirodymo Dakare bei Vyčio kelionės, yra neeilinė.

„Ištikimų komandos gerbėjų, kurie ne tik palaiko šią komandą, bet ir savo automobilius puošia Vyčio simbolika, yra išties daug. Vienus šis simbolis lydi nuo pat vaikystės, kiti jį atrado drauge su Benediktu. Svarbiausia, kad Lietuvos vardą garsinantis Vytis tęstų savo kelionę ne tik Dakare, bet ir čia, Lietuvoje. Todėl ir šiemet visus gerbėjus kviečiame savo automobilius žymėti Vyčio simbolika“, – sako B. Pavlauskas.

B. Vanagas, ne vienerius metus Dakaro ralyje išsiskiriantis milžinišku Vyčiu ant lenktyninio automobilio „Toyota Gazoo Racing Hilux“, sako, jog Vytis yra simbolis, su kuriuo reikia elgtis pagarbiai. Tad tvirtinant Vytį pasirinktoje (garbingoje!) vietoje, būtina užtikrinti, kad jis jotų į priekį – Vytis ir juo žymimas objektas turėtų turėti tą pačią judėjimo kryptį. Taip pat įsidėmėtina, kad Vyčio kalavijas privalo būti horizontalioje pozicijoje.

Dakaro ralyje B. Vanagas šiemet dalyvauja su naujuoju šturmanu Felipe'u Palmeiro'u. Iš Pietų Amerikos į Saudo Arabiją persikėlęs Dakaras startavo sausio 5 d. Džedos mieste. Dalyvių laukia 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažams reiks įveikti 7,5 tūkst. kilometrų, iš kurių 5 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu. Dakaro ralis finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

GALERIJA

  • Vyčio simbolika – kiekvienam Dakaro gerbėjui
  • Vyčio simbolika – kiekvienam Dakaro gerbėjui
  • Vyčio simbolika – kiekvienam Dakaro gerbėjui
R. Šeškaičio, M. Chytkos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

To arklio net už pinigus neleisčiau klijuoti prie savo automobilio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS