Zagrebe šalies ledo ritulininkių laukia penkios dvikovos | kl.lt

ZAGREBE ŠALIES LEDO RITULININKIŲ LAUKIA PENKIOS DVIKOVOS

„Dirbame intensyviai: per savaitę – iš viso 10 treniruočių, numatytos ir draugiškos rungtynės“, – apie Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės pasiruošimą pasaulio čempionatui kalbėjo vyriausiasis treneris Mauras Baltrukonis.

Mūsų šalies ledo ritulininkės kovo 11–17 d. Zagrebe varžysis pasaulio čempionato 3-iojo diviziono A grupės turnyre.

Laukia mačai su kroatėmis, ukrainietėmis, rumunėmis, bulgarėmis ir serbėmis. Į 2-ojo diviziono B grupę pateks tik pirmą vietą užėmusi ekipa, į 3-iojo diviziono B grupę iškris autsaiderės.

Lietuvos komandos strategų štabe – pokyčiai: ilgametį vyriausiąjį trenerį Berndą Haakę pakeitė jo asistentu dirbęs M. Baltrukonis, o jam padeda buvusi komandos kapitonė Ramunė Maleckienė ir Edgaras Rybakovas.

„Su rinktine dirbu ne pirmus metus, pažįstu žaidėjas, dėl to kiek lengviau perimti pareigas. Be to, turiu patyrusius kolegas“, – sakė M. Baltrukonis.

Šiemet mūsiškių ekipa bus panašios sudėties kaip ir pernai. Startas Zagrebe bus nelengvas: pirmos dvejos rungtynės – su aukštesniame divizione žaidusiomis kroatėmis ir 3-iojo diviziono prizininkėmis ukrainietėmis.

A grupėje – mačai su kroatėmis, ukrainietėmis, rumunėmis, bulgarėmis ir serbėmis.

„Nebus paprasti ir kiti trys mačai, tačiau labai svarbu pozityviai pradėti turnyrą“, – reziumavo M. Baltrukonis.

3-iojo diviziono B grupės turnyras vyks kovo 24–29 d. Estijoje, kur varžysis Izraelio, Bosnijos ir Hercegovinos, Singapūro, Tailando ir šeimininkių komandos.


Rinktinė

Vartininkės: Aušra Norkūnienė (Vilniaus „Hockey Stars“), Viltė Beličenkaitė („Klaipėda Girls“), Milėja Girkontaitė („Ringerike Ishockeyklubb“, Norvegija).

Gynėjos: Daiva Jatkevičienė, Miglė Jakavičienė ir Aušrinė Rakauskaitė (visos – Elektrėnų „Amber“), Gintarė Karpavičiūtė („Gmunden Sharks“, Austrija), Marija Kukanova („Klaipėda Girls“), Emilija Tučiūtė („Hammarby IF“, Švedija), Greta Vincaitytė („Hockey Stars“).

Puolėjos: Milda Jasaitė, Nomeda Burneikaitė ir Gabija Griniūtė (visos – „Hockey Stars“), Sabina Zacharčenko, Miglė Bazevičiūtė, Eglė Rastenytė, Viktorija Aleinikovaitė ir Vaiva Rastenytė (visos – „Amber“), Augustė Tomaševičiūtė („Streatham Storm“, Didžioji Britanija), Klara Mueller („Klaipėda Girls“), Gabija Petrauskaitė („Stavanger Oilers“, Norvegija), Viltautė Jasinevičiūtė („East Coast Wizards“ / „Proctor Academy“, JAV)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS