Algų nesulaukiantys Prienų žaidėjai kovėsi it liūtai, bet į pusfinalį įžengė „Juventus“ | kl.lt

ALGŲ NESULAUKIANTYS PRIENŲ ŽAIDĖJAI KOVĖSI IT LIŪTAI, BET Į PUSFINALĮ ĮŽENGĖ „JUVENTUS“

  • 0

Utenos „Juventus“ krepšininkai iškopė į LKL čempionato pusfinalį, kai laimėjo antrąsias ketvirtfinalio rungtynes prieš Prienų „CBet“.

Bryantas Crawfordas ir Vytautas Šulskis padarė viską, kad Utenos klubas nesiblaškydamas žengtų į LKL pusfinalį, kuriame „Juventus“ jau laukia Kauno „Žalgiris“.

„Juventus“ duetas pelnė 41 tašką, o ketvirtą vietą reguliariajame čempionate užėmusi „Juventus“ šeštadienį 87:80 palaužė Prienų „CBet“, kuris pirmenybėse finišavo penktas.

Prienų krepšininkai protestavo praėjusią savaitę dėl jau du mėnesius vėluojančių atlyginimų, bet jie rado savyje kautis, nors rungtynėse negalėjo remtis keliais svarbiais žaidėjais.

Įžaidėjas Emmanuelis Lecomte, puolėjas Thomas Digbeu praleido mačą dėl traumų, dėl kurių nuostolių turėjo ir „Juventus“: Vaidas Kariniauskas, Martynas Gecevičius ir Ignas Vaitkus irgi negalėjo žaisti šeštadienį.

Tik devynis žaidėjus registravęs Prienų klubas turėjo mesti į kovą ir retai žaidžiančius krepšininkus, bet ilgai kovėsi lygiai su „Juventus“.

Utenos klubas laimėjo trečią kėlinį 27:20 ir atliko lemtingą lūžį.

Šeimininkai sugebėjo sumažinti skirtumą iki trijų taškų paskutinėmis minutėmis, bet persilaužimo nebeįvyko.

Mačo pabaiga buvo pažymėta B.Crawfordo konfliktu su Prienų trenerio asistentu Dainiumi Šalenga. Vyrai po finalinio švilpuko surėmė veidus, bet buvo išskirti kitų krepšininkų.

Pusfinalyje kitą savaitę „Juventus“ žais su Kauno „Žalgiriu“, kuris šeštadienį laimėjo seriją 2-0 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Prienų klubui sezonas baigėsi. Sezono pradžioje Regimantą Miniotą pardavusi Bilbao klubui, o paskui netekusi į Rumuniją išvykusio Marquiso Wrighto, „CBet“ nepasimetė ir be lyderių.

Manto Šerniaus vairuojamoje ekipoje atsiskleidė Mindaugas Sušinskas, Prienų krepšininkai reguliariajame čempionate iškovojo 14 pergalių, patyrė 22 nesėkmės ir nusipelnė galutinės penktosios vietos sezone, kurio pabaigą paženklino skolos žaidėjams.

„CBet“: Mindaugas Sušinskas 17, Einaras Tubutis 12, Simas Jarumbauskas 11.

„Juventus“: Bryantas Crawfordas 21, Vytautas Šulskis 20, Vaidas Čepukaitis 12, Mindaugas Kupšas 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS