Bendradarbiavimo naudą su „Žalgiriu“ jaučiantys danai tikisi pritaikyti gautas žinias | kl.lt

BENDRADARBIAVIMO NAUDĄ SU „ŽALGIRIU“ JAUČIANTYS DANAI TIKISI PRITAIKYTI GAUTAS ŽINIAS

Praėjusiais metais užsimezgęs Kauno „Žalgirio“ organizacijos ir Danijos krepšinio federacijos bendradarbiavimas įgauna didesnį pagreitį. Praėjusią savaitę Lietuvoje lankėsi gausi jaunųjų danų krepšinio bei trenerių iš Danijos ir Izraelio delegacija, skelbia zalgiris.lt.

Į Kauną atvyko trys danų vaikinų krepšinio komandos iš „Stenhus Basketball Academy“, kurios tris dienas dirbo kartu su „Žalgirio“ sistemos treneriais. Jaunuoliai ne tik klausė trenerių nurodymų, bet ir sužaidė draugiškas rungtynes su „Žalgirio-3” bei „Žalgirio“ krepšinio mokyklos komandomis.

Savo ruožtu į Lietuvą atvykę 12 Danijos ir Izraelio krepšinio trenerių praktinių ir teorinių žinių sėmėsi įvadinėje „Žalgirio“ organizacijos surengtos „Žalgiris Certificate Clinic“ trenerių klinikoje. Planuojama, kad kitais metais į šią kliniką atvyks žymiai daugiau tobulėti norinčių krepšinio specialistų.

„Norime padėti treneriams bei žaidėjams susipažinti su mūsų sistema. Smagu, kad į Kauną atvyko daug trenerių. Matome didžiulį susidomėjimą, – kalbėjo „Žalgirio“ vyrų komandos trenerių štabe dirbantis Tomas Masiulis. – Turime domėtis ir stengtis tobulėti. Krepšinis nestovi vietoje, viskas juda į priekį. Smagu dalintis informacija. Žmonės turi įvairių požiūrių, o diskusijose galima atrasto kažko naudingo ir sau.“

Vizitu į Lietuvą džiaugėsi jau antrus metus iš eilės mūsų šalyje apsilankęs Danijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Erezas Bittmanas. Specialistas džiaugėsi, kad nenutrūkstantis bendradarbiavimas leidžia toliau tobulėti danų krepšininkams ir treneriams.

„Jau antrus metus iš eilės atvykstame į Kauną. Praėjusiais metais buvo sudaryta gera programa, o šiais metais ji dar šaunesnė. Mūsų žaidėjai turi puikią progą kelias dienas pasisemti patirties iš „Žalgirio“ organizacijos, – aiškino E.Bittmanas. – Šiais metais mes atsivežėme ir dešimt trenerių iš Danijos. Tai treneriai, iš kurių mes norime ateities krepšinio lyderių Danijoje. Taigi naudą gauna tiek mūsų žaidėjai, tiek treneriai. Matome, kokie atsidavę vietiniai treneriai. Jau po penkių minučių nuo treniruotės pradžios jie yra suprakaitavę.

Su Lietuvos rinktine vienoje 2021 m. Europos čempionato atrankos grupėje kovosiančios rinktinės treneris aiškino, kad „Žalgirio“ organizacijos atstovai vos per kelias dienas suteikė tiek daug vertingos informacijos.

„Tikimės, kad Kaune viešėję treneriai, sugrįžę į Daniją, atsilieps pozityviai apie savo patirtį ir mes galėsime kitais metais atsivežti dar daugiau specialistų. Ką čia mūsų treneriai sužino per tris dienas, kitur nesužinotų per vienerius metus“, – kalbėjo E.Bittmanas.

Kaune stažavęsi treneriai taip pat stebėjo ir Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Barselonos „FC Barcelona“ krepšininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS