Buvęs LKL puolėjas nesustabdomas mėgėjų čempionate | kl.lt

BUVĘS LKL PUOLĖJAS NESUSTABDOMAS MĖGĖJŲ ČEMPIONATE

Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) čempionato dalyviai žaidžia paskutinius 2018-ųjų metų mačus. Tačiau sezonas sulig nueinančiais metais jiems nesibaigs.

Buvęs LKL krepšininkas Nerijus Varnelis ryškiai žiba KKML veteranų (virš 40 metų) pirmenybėse.   40-metis 201 cm ūgio puolėjas, praeityje žaidęs Alytaus „Dzūkijos“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ bei kituose žinomuose šalies krepšinio klubuose, šį sezoną yra sunkiai sulaikomas veteranų čempionate.

Kauno „Top Sport“ ekipai atstovaujantis aukštaūgis pirmauja ir pagal naudingumo, ir pagal rezultatyvumo rodiklius. Jis renka vidutiniškai po 46 naudingumo balus bei 33 taškus. Be to, puolėjas fiksuoja aukščiausius atkovotų kamuolių vidurkius – po 13. N.Varnelis tapo pagrindiniu pergalės 115:91 kalviu ir pastarajame ekipos mače su Kaišiadorių „TPA-Elmenhorster“ krepšininkais. Jis įmetė 45 taškus bei surinko net 65 naudingumo balus. Prie įspūdingo rezultato prisidėjo ir 18 atkovotų kamuolių bei 4 perimti kamuoliai. Įdomu, kad puolėjas pataikė 83 proc. dvitaškių (10/12), 63 proc. tritaškių (7/11) bei 4 iš 5 baudos metimų. Varžovų gretose Darius Gervickas pelnė 34 taškus. Nors svečiai iš Kauno pirmąjį kėlinį laimėjo įtikinamai 30:19, kitus du jie pralaimėjo, tad intriga mače gyvavo iki paskutinio ketvirčio. Tuomet kauniečiai spurtavo dar įspūdingiau ir triuškinamai 39:18 užbaigė mačą.

Tai buvo jau 8-oji Kauno ekipos pergalė iš tiek pat galimų. Ji – neabejotina lygos favoritė, juolab, kad savo gretose yra įregistravusi ne vieną žinomą krepšininką. Šiemet į ekipos paraišką įtraukti buvęs LKL „Oro Karalius“ Vaidas Jurgilas, ne mažiau įspūdingai LKL padangėje žibėjęs Darius Sirtautas, Eurolygos čempionas Saulius Štombergas, Vidas Ginevičius bei daugelis kitų.

Tuo tarpu kaišiadoriečiai su 2 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žengia 6-ti iš 8 ekipų. Arčiausiai lyderių rikiuojasi „Santermita“ (6 laimėjimai) ir „Rovinija“ (5 pergalės). Tiesa, situacija dar gali gerokai pasikeisti, nes ekipų laukia dar visas antrasis ratas, o vėliau – ir atkrintamosios varžybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS