D. Adomaitis – apie „Tofaš“ lyderį, komandos psichologiją ir M. Blaževičiaus indėlį | kl.lt

D. ADOMAITIS – APIE „TOFAŠ“ LYDERĮ, KOMANDOS PSICHOLOGIJĄ IR M. BLAŽEVIČIAUS INDĖLĮ

Vilniaus „Rytas“ (1-2) antradienio popietę išvyko į Turkiją, kur trečiadienį Bursoje žais Europos taurės ketvirtojo turo rungtynes su vietos „Tofaš“ (1-2).

Prieš išvyką sostinės klubo vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis Vilniaus oro uoste pasidalino mintimis apie varžovus.

„Tai – patyręs varžovas, – sakė D. Adomaitis. – Yra žaidėjų, kurie praėjusį sezoną žaidė Eurolygoje. Jie neatleidžia klaidų, baudžia už jas. Yra (Mattas) Lojeskis, (Devinas) Williamsas.“

Sezono starte Williamsas renka po 19,7 taško, o būtent šį žaidėją priešininkų komandoje išskyrė D. Adomaitis.

„Jis (Williamsas) yra 20 taškų žaidėjas. Jis tiek iš distancijos, tiek po krepšiu yra dominuojantis. Ne tik vienas geriausių Bursos žaidėjų, bet ir visos Europos taurės. Atkovoja po 3 kamuolius puolime ir čia bus ne tik mūsų didelių žaidėjų darbas jį stabdyti, bet visos komandinės gynybos“, – kalbėjo D. Adomaitis.

– Treneri, sezono pradžioje „Tofaš“ atakuoja neužtikrintai iš žaidimo. Ar tai bus galima išnaudoti? žurnalistai Vilniaus oro uoste paklausė D. Adomaičio.

– Sezono pradžioje nežaidė (Sammy) Mejia, kuris iš pozicijos pataiko. Paskutinėse rugtynėse pataikė iš 3 iš 6 tritaškių. Jų rotacija nėra labai plati, bet tie, kurie žaidžia yra labai patyrę. Turėsime palaikyti aukštą tempą.

– Ar turės įtakos žaidimui du iš eilės patirti pralaimėjimai?

– Ne, negalime kalbėti apie jokią duobę. Tiesiog reikia sužaisti visiem kaip komandai geras rungtynes, ką jau esame padarę. Dabar ne kiekvienas žaidėjas sužaidžia taip, kaip gali. Tai yra trenerių darbas, turime nuteikti, kad išeitų į aikštę maksimaliai nusiteikę.

– Varžovai taip pat turi vieną pergalę. Ar tai bus rungtynės, kurias būtina laimėti?

– Mes nesame komanda, kuri bus favorite žaisdama išvykoje. Pasikartosiu, svarbiausia yra laimėti mačus namuose, kur vieną jau pralaimėjome. Taip, vykstame į Bursą, kur norime laimėti, bet galvoti apie tai, kas bus toliau, neturime teisės.

– Ar galime tikėtis Mareko Blaževičiaus startiniame penkete?

– Žiūrėsime pagal varžovą. Matėte rungtynes su „Žalgiriu“. Marekas yra mūsų geriausias gynėjas baudos aikštelėje. Mums tai yra svarbu, džiaugiamės dėl jo. Jis yra klubo ateities žaidėjas ir jis pateisina viltis.

– Ko M. Blaževičiui dar trūksta, kad aukštame lygyje būtų konkurencingesnis?

– Patirties. Tai matosi aikštėje. Kartais trūksta pusės sekundės, kad išlauktų. Jis gudrus žaidėjas, bet maksimaliai nori viską daryti. Kartais ne maksimaliai greitai reikia žaisti, o maksimaliai teisingai. Kartais jam dar to trūksta, bet tai yra normalu.

– Kaip jis priėma informaciją?

– Labai gerai. Visi žaidėjai treniruojasi labai gerai, esu patenkintas jų atsidavimu. Faktas, kad sezone nebus vien pergalės ir čia pasimatys mūsų veidas, kaip reaguojame po pralaimėjimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS