D. Adomaitis: komandoje visi be galo ambicingi | kl.lt

D. ADOMAITIS: KOMANDOJE VISI BE GALO AMBICINGI

Užtikrintą pergalę draugiškame Vlado Garasto turnyro finale pasiekę Klaipėdos „Neptūno“ ekipos krepšininkai tapo šių varžybų nugalėtojais.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sekmadienį namuose 82:68 įrodė pranašumą prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriam tai buvo pirmoji nesėkmė pasirengimo naujam sezonui etape.

„Noriu pasveikinti savo auklėtinius su pergale. Kiekviename turnyre svarbiausia rodyti tokį krepšinį, kokį ruošiamės žaisti. Šiandien tai pavyko. Manau, kad šiandien pergalę lėmė kova dėl kamuolių. Vilniečių priekinė linija labai stipri, tačiau mums pavyko būti geresniems“, – po susitikimo kalbėjo D. Adomaitis.

Rungtynėse dėl traumų negalėjo rungtyniauti trys „Neptūno“ krepšininkai – V. Garasto turnyre susižeidė Jimmy Baronas ir Arvydas Šikšnius, o Arnas Butkevičius negalės rungtyniauti ilgesnį laiko tarpą. Jis dar nesužaidė nė vienerių draugiškų rungtynių.

„Man džiugu, kad net ir su siaura rotacija, duodami šansą Laurynui Beliauskui, mes sugebėjome kovoti. Džiugu dėl žaidėjų pastangų. Gaila, kad prieš tai abi rungtynės kainavo po vieno žaidėjo netektį. J. Baronas susitrenkė klubą ir iš pradžių sunkiai vaikščiojo. Antrose rungtynėse čiurnos traumą patyrė Arvydas Šikšnius.

Esame jauna komanda, prisijungė Matas Jucikas ir Mindaugas Kačinas, Larry Drew neturi daug patirties. Visgi visi yra kupini entuziazmo“, – tęsė 42-ejų specialistas.

Pasiruošimo etape „Neptūnas“ iš viso sužaidė aštuonerias rungtynes bei laimėjo šešis sykius.

„Pasiruošimo sezonui laiką išnaudojome maksimaliai produktyviai. Žaidėme su skirtingo tipo komandomis, pamatėme daug savo minusų, kai kuriuos taisome, kai kurių dar nespėjome. Faktas, kad nesame 100 proc. pasiruošę trečiadienį prasidedančioms LKL pirmenybėms. Visgi šiuo metu esu patenkintas komandos darbu rungtynėse ir treniruotėse. Šiandien nesame ta komanda, kuria tapsime būdami optimaliausioje formoje.  

Mūsų stiprybės: charakteris, didelis noras, visi yra be galo ambicingi. L. Drew be galo nori įrodyti, kad jis gali žaisti aukščiausiu lygiu Europoje. Jis yra talentingas. Nesinori kiekvieno vardinti, nes galima vardinti visus“, – komentavo D. Adomaitis.

„Neptūnas“ LKL sezoną trečiadienį pradės namų rungtynėmis su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS