D. Adomaitis po galutinio 12-uko paskelbimo: šis sprendimas visada yra šlykštus | kl.lt

D. ADOMAITIS PO GALUTINIO 12-UKO PASKELBIMO: ŠIS SPRENDIMAS VISADA YRA ŠLYKŠTUS

  • 1

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis po pergalės paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš čekus paskelbė galutinę komandos sudėtį pasaulio čempionatui.

Treneris prisipažino, kad sprendimas buvo priimtas dar pirmadienį.

Lietuvos rinktinę paskutiniai turėjo palikti Žygimantas Janavičius ir Martinas Gebenas. Jeigu dėl Ž. Janavičiaus klausimų nekilo, tai M. Gebeno „atkabinimas“ buvo kiek netikėtas, nes komandos sudėtyje liko tik trys aukštaūgiai - Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Paulius Jankūnas.

„Vakar vakare iki išnaktų galvojome, tarėmės su treneriais ir nusprendėme. Sprendimas visada šlykštus. Jį lėmė draugiškos rungtynės, jų analizė. Žaidimas ir situacija lėmė tai, jog reikia šiek tiek apsidrausti, žinant Mariaus Grigonio situaciją. Norėjome turėti daugiau atakuojančių gynėjų“, - kalbėjo D. Adomaitis.
 
Treneris teigė, kad apie blogiausią variantą - galimas traumas - negalvojo ir tikisi, kad tokių neplanuotų rūpesčių išvengti pavyks.
 
„Jeigu taip galvosi, tai tokiu atveju ir įžaidėjo dar vieno reikėtų. Apie traumas negalvojame. Svarstėme visas rizikas. Būtų geriausia, jeigu galima būtų vežtis 14 žaidėjų, bet dabar yra kažkiek rizikos. Turime išsibandę geriausias rotacijas. Paulius Jankūnas yra geroje formoje, gali žaisti „centru“. Dalį žaidimo jam teks rungtyniauti vidurio puolėjo pozicijoje“, - aiškino treneris.
 
Rungtynėse su Čekija Lietuvos krepšininkai pergalę pasiekė tik paskutinėmis sekundėmis - 82:79. Treneris akcentavo prastą lietuvių gynybą.
„Rungtynės paliko blogą įspūdį dėl mūsų asmeninės gynybos. Pralaimėjome jiems individualiai. Akcentavome žaidėjus, kurie gerai pataiko, bet nesugebėjome prisitaikyti ir atidavėme jiems per lengvus metimus. Pradžioje turėjome problemų su varžovų „pikenrolu“. Bandėme įvairias gynybos schemas ir vėliau pavyko stabilizuoti žaidimą“, - po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis.
 
Treneris prisipažino, kad su adaptacija Azijoje problemų nėra, o žaidėjai jau apsiprato su pasikeitusia laiko juosta.
 
„Kondicija jau lengvesnė, žaidėjai jaučiasi geriau. Treniruotėse ir rungtynėse matosi, kad klaidų rizika yra sumažėjusi. Šiandien momentais buvo tikrai nebloga kontrolė. Tiesiog individualiai negalime taip pat paleisti varžovų“, - pridūrė D. Adomaitis.
 
Rungtynėse su Čekija nesublizgėjo Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno tandemas. Jie kartu žaidė tik keletą minučių pirmajame kėlinyje.
„Bandėme įvairius variantus, skirtingus penketus. Kai kurie pasiteisino, o kai kuriais atvejais sekasi geriau puolime, bet atsiranda problemų gynyboje. Skaičiuojame taškus“, - pabrėžė D. Adomaitis.
 
Antradienį rinktinė išskris į Kiniją, kur jau rugsėjo 1 dieną pradės kovas pasaulio čempionate. H grupėje lietuviai žais su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.).
 
„Bandysime prisitaikyti prie priešininkų. Matėme Kanados rungtynes su amerikiečiais. Kanadietis Kyle‘as Wiltjeras žaidė vidurio puolėjo pozicijoje, nors iš tikro yra 3-4 numeris. Faktas, kad privalėsime prisitaikyti prie laukiančių varžovų. Po truputį žiūrime priešininkus. Stebėjome draugiškas rungtynes. Manau, kad australai daug ko nenustebino nugalėdami amerikiečius. Jie namuose žaidė gerą krepšinį, turi savo sistemą su ilgalamečiu treneriu, yra susižaidę.“, - sakė D. Adomaitis
 
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lazybos

L.Rinktinei 6-12vietos,toks iskeltas uzdavinys,realiai imanoma,tik auksciau ne su tokiu zaidimu ir pataikymu,9 vieta butu super,bet gal Dievas pades jeigu Velnias netrukdys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS