D. Adomaitis traukiasi iš rinktinės | kl.lt

D. ADOMAITIS TRAUKIASI IŠ RINKTINĖS

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis sekmadienį po treniruotės Nandzingo arenoje paskelbė, kad po čempionato paliks nacionalinės komandos vairą.

Trenerio buvo paklausta, ką jis turėjo omenyje kalbėdamas pasibaigus akistatai su Prancūzija, kuomet strategas pasisakė, kad kalba galbūt paskutinį kartą.

„Manau, kad sulaukime rytojaus rungtynių ir pasibaigus čempionatui bus pasakyta. Jūs viską svarstykite logiškai. Man atrodo, kad čia pasakymas gali būti tik vienas. Kito nėra. Lietuvai būti tik tarp 16 stipriausių komandų nėra geras rezultatas. O kas atsako už rezultatą? Treneris. Aš kito varianto nematau. Čia net nesvarstytina. Sprendimas jau yra priimtas. Jau buvo prieš išvažiuojant pasakyta, kad tenkina vienintelis rezultatas – išėjimas į olimpines žaidynes.

Lietuvai būti tik tarp 16 stipriausių komandų nėra geras rezultatas. O kas atsako už rezultatą? Treneris.

Žinojome, ką turime pasiekti, o jeigu ne, tai viskas. Čia yra mano asmeninė pozicija, aš kaip žmogus keliu ambicijas sau“, – sakė D. Adomaitis.

D. Adomaitis tapo vieninteliu Lietuvos rinktinės treneriu, kuris nelaimėjo nė vieno medalio. Jis taip yra trumpiausiai nacionalinėje komandoje dirbęs specialistas – komandą vedė tik dviejuose čempionatuose. Prieš tai Kęstutis Kemzūra ir Ramūnas Butautas komandą treniravo trijuose čempionatuose.

Kalbėdamas apie Lietuvos ekipos rodytą žaidimą strategas galėjo pasidžiaugti.

„Mes žaidėme gerą krepšinį. Kas liečia gynybą, tai buvo dalis žaidimo, kurį įsivedėme ir žaidėjai labai gerai pagavo keičiant sistemas. Tai atrodo gerai.

Kas liečia puolimą, tikrai žaidėme gerą krepšinį, kur tik nesužaisdavome per tą silpną vietą, kurią norėjome atakuoti. Kartais ir vakar rungtynėse pirmoje pusėje buvo momentų, kai visiškai pamesdavome drausmę. Pradėdavome žaisti derinį tokį, kokio mes nenorime žaisti, nes ten yra du geriausi gynėjai. Tikrai geras žaidimas kartu su Domu ir JV, viską skaičiavome, skaičiai buvo geri. Išmokome žaisti su tomis persvaromis, kurias tuomet turime aikštėje. Tai tikrai džiugina“, – pasisakė D. Adomaitis.

Specialistas rinktinei vadovavo nuo 2016 metų, kuomet savo postą paliko Jonas Kazlauskas. Adomaitis su nacionaline ekipa dirbo 2017 metų Europos čempionate, pasaulio čempionate ir pasaulio čempionato atrankoje.

Pasaulio čempionate rinktinė užims 9-16 vietas, o rinktinei iškeltas tikslas buvo patekti į olimpines žaidynes. Tokiu pačiu pasiekimu rinktinė pasižymėjo ir Europos čempionate.

Rinktinė pasaulio čempionatą užbaigs dvikova su Dominikos Respublika, o anot D. Adomaičio, komanda akistatoje labiausiai pasistengs dėl sirgalių.

„Liko vienos rungtynės, kuriose žaidžiame dėl garbės ir fanų, kurių šioje situacijoje labiausiai gaila. Čia yra mūsų darbas, kurį visi myli ir turime jį padaryti iki galo visų pirma dėl sirgalių. Tai yra žmonės, kurie specialiai dėl to pasiima atostogas, taupė visus metus. Mes paprasčiausiai dėl jų turime kautis tik dėl pergalės“, – pabrėžė treneris.

Ar strategas po vakarykščių rungtynių, kuriose teisėjų klaidas pripažino ir FIBA, gavo palaikymo iš šalies?

„Atvirai pasakysiu, kad labai nustebau. Žinučių ir pokalbių buvo su daug trenerių. Daugybė trenerių. Ir tokių, kurie dalyvauja pasaulio čempionate, ir tokių, kur rinktinėse darbuojasi, bet čia nėra. Tikrai nustebau“, – pasidžiaugė D. Adomaitis.

Galbūt toks D. Adomaičio žingsnis galėtų tapti įkvėpimu pakeisti taisykles?

„Norėčiau, nes čempionate atsitiko jau dvi tokios situacijos. Jau prieš kelis metus kalbėjome su teisėjais Lietuvoje, kad reikia pakeisti taisyklę kamuoliui esant virš lanko, kad jo negalima liesti. Gera taisyklė, manau, tai logiška.

Antras dalykas, kam investuojami milijonai į VAR sistemą, jeigu ja nesinaudojama, arba kuriamos taisyklės, kad jomis irgi nesinaudotų. Man visiškai nėra logikos. Tu namie turi kompiuterį, bet, tarkime, vakare juo negali naudoti, nes tiesiog negali“, – palygino treneris.

Paskutinis rinktinės mačas su Dominikos Respublika įvyks pirmadienį 11 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Sirgalius

Ne tik Adomaitis turi trauktis,bet ir A.Sabonis,kuris nesugėba tvarkytis su finansais.

kaunietis

1. gaila , kad Adomaitis palieka rinktinę. Jau buvo susibendravęs, pasiekęs sutarimo su žaidėjais, kurie žaidė gerai ir stojo mūru už jį... 2. Ar dalyvauti aukcione dėl patekimo į OŽ atrankoje ? Manau , kad atsiras turtingesnių šalių ir nusipirks ...Tad mums geriau nemėtyti pinigų į balą [ ir dar neaišku ar gautumėm atrankos turnyro vietą pas save dėl paskutinių skandalų, bei ...turtingesnių šalių finansų...], o kaip 2012 metais vykti į kitoje šalyje organizuojamą atranką [ tada vykome į Venesuelą, kur laimėjome kelialapį į OŽ ] ir savo jėgomis kelionę į Tokijų laimėtumėme...

na

ir gerai, gal dabar išvysime Motiejūną, kuris NBA atkrintamosiom tinkamas žaidėjas, o Adomaitis nesiteikia net į stovyklą jo pasikviesti, matai honoras neleidžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS