D. Kairys suformavo „Ryto“ štabą: kas asistuos naujajam strategui? | kl.lt

D. KAIRYS SUFORMAVO „RYTO“ ŠTABĄ: KAS ASISTUOS NAUJAJAM STRATEGUI?

Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio poste apsiprantantis Donaldas Kairys atliko pirmuosius ėjimus – suformavo trenerių štabą. Tinklalapio basketnews.lt žiniomis, 43-ejų specialistas sau į pagalbą pasikvietė asmeniškai gerai pažįstamus trenerius Giedrių Žibėną ir Georgiosą Dedasą iš Graikijos.

Remiantis basketnews.lt šaltiniais, „Rytas“ patvirtino abiejų specialistų kandidatūras.

36-erių G. Žibėnas dirbti į Lietuvą grįžta po penkerių metų pertraukos, kada 2015 metais su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ iškovojęs NKL bronzą išvyko į užsienį.

Jis asistavo D. Kairiui 2015-2016 m. sezone Lenkijoje, Slupsko „Energa Czarni“ ekipoje, 2017-2018 m. sezone Estijoje, Talino „Kalev/Cramo“ klube, ir 2019-aisiais Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje. Lenkijoje lietuvių duetas nuskynė pirmenybių bronzą, o Estijoje – čempionų titulą.

Tarp šių stotelių G. Žibėno karjera vingiavo per Iraną, Daniją, Italiją ir Indoneziją, kur dirbo pastaruosius dvejus metus. Skambiu akordu etapą egzotiškame krašte pradėjęs kaunietis pirmąjį sezoną su Džakartos „Stapac“ laimėjo Indonezijos čempionatą.

40-mečio G. Dedaso ir D. Kairio keliai 2019-2020 m. sezono pradžioje susikirto Pirėjo „Olympiakos“ komandoje, į kurią tautietį pasikvietė vairą perėmęs Kęstutis Kemzūra.

G. Dedas Pirėjuje jau buvo įsikūręs nuo 2018-ųjų, kada juo pasitikėjimą išreiškė Davidas Blattas.

Graikijos grandui praėjusio sezono įkarštyje atleidus K. Kemzūrą, D. Kairys ir G. Dedas kartu persikėlė dirbti į Saratovo „Avtodor“ klubą.

Dėl COVID-19 pandemijos jų kaip vyr. trenerio ir asistento duetas Rusijoje spėjo pasidarbuoti tik trejose VTB Vieningosios lygos rungtynėse.

Dvimetrinis Dedas krepšininko karjerą baigė 2016-aisiais, o trenerio keliu eiti pradėjo Atėnų AEK komandoje. 2017-2018 m. sezone jis patirties sėmėsi Trikalos „Aries“ klube.

Praėjusius dvejus metus „Ryte“ dirbusiam Dainiui Adomaičiui talkino Mindaugas Brazys, Šarūnas Ciparis ir latvis Ulvis Helmanis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS