Dėl aukštesnės pozicijos – lenktynės su gargždiškiais | kl.lt

DĖL AUKŠTESNĖS POZICIJOS – LENKTYNĖS SU GARGŽDIŠKIAIS

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia kovą dėl geriausios pozicijos NKL antrojoje grupėje. Kauniečiai iškovojo vieną pergalę iš dviejų galimų per savaitgalį, tačiau neįtvirtino savo galimybių užimti 9-ąją vietą reguliariajame čempionate.

Kol kas „Žalgiris-2“ ekipa formaliai užima 9-ąją vietą pirmenybėse, tačiau realiai žengia 10-ta, nes yra iškovojusi 18 pergalių kaip ir Gargždų SC. Tačiau Kauno komanda yra pralaimėjusi dviem mačais daugiau, o ir žemaičiai pastaruoju metu demonstruoja pakilią sportinę formą. Praeityje žinomo žalgiriečio Simono Serapino vedama Gargždų ekipa savaitgalį įsirašė dar du laimėjimus: prieš Mažeikių „Erelius“ (88:77) ir prieš Molėtų „Ežerūną“ (91:83). Gi Manto Šerniaus auklėtiniai namuose 90:66 sutriuškino Kauno KTU, o kitą dieną svečiuose 79:91 neprilygo Jonavos „Sintek“ ekipai. Įdomu, kad buvusio Kauno „Žalgirio“ trenerio Rimanto Grigo perimtas Jonavos kolektyvas pasiekė jau penkias pergales iš eilės, t.y. per kelias savaites nukalė trečdalį sezono laimėjimų.

Nedaug trūko, kad jaunieji Kauno talentai ir iš Jonavos būtų grįžę pakelta galva. 32-ąją mačo minutę Nedas Kancleris pataikė dvitaškį ir svečių pranašumą padidino iki 7 taškų (67:60), o po Kerro Kriisos tolimo šūvio ketvirčio viduryje kauniečiai dar turėjo minimalią persvarą – 72:71.

Vis tik tuomet kauniečiai ir sugriuvo. Iš pradžių Martynas Linkevičius pataikė tritaškį, jo pavyzdžiu pasekęs Justinas Furmanavičius smeigė du tolimus metimus iš eilės, įskaitant ir vieną su varžovo pražanga ir iki mačo pabaigos likus 3 minutėms, šeimininkai nutolo 83:75. Prieš prasidedant paskutinei minutei, Ernestas Serkevičius pataikė dar vieną tritaškį ir galutinai nulėmė susitikimo baigtį – 89:77.

Nugalėtojams Martynas Linkevičius pelnė 25 taškus (6/7 dvit., 4/8 trit.), Justinas Furmanavičius 21 (4/5 trit.), Grantas Vasiliauskas 12 (8 atk. kam.), Ernestas Serkevičius 11.

„Žalgiris-2“ gretose labiausiai pasižymėjo Erikas Venskus 18 (8/16 dvit.), Rokas Jokubaitis ir Kerras Kriisa (3/6 trit.) po 13, Marius Valinskas 11, Lukas Uleckas 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS