E. Dimša – geriausias LKL savaitės žaidėjas | kl.lt

E. DIMŠA – GERIAUSIAS LKL SAVAITĖS ŽAIDĖJAS

  • 0

Geriausiu praėjusios savaitės „Tete-a-Tete Casino-LKL“ krepšininku išrinktas Utenos „Juventus“ atstovas Egidijus Dimša. Jo vedina Utenos ekipa namuose 80:63 įveikė „Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą, o puolėjas buvo vienas svarbiausių pergalės kalvių.

Nuo šiol LKL.lt apžvelgs ne tik geriausio krepšininko pasirodymą, bet ir rinks simbolinį efektyviausių žaidėjų penketuką. Be Egidijaus Dimšos į jį šį kartą pateko dar du „Juventus“ krepšininkai, bei po vieną žaidėją iš „Šiaulių“ ir „Vytauto“ ekipų.

Vidurio puolėjas – Egidijus Dimša (Utenos „Juventus“)

Statistika: 24 tšk., 10 atk. kam., 5 rez. perd., 3 blok., 1 per. kam., 37 naud. bal. (rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“)

Tai buvo pačios rezultatyviausios vidurio puolėjo rungtynės šį sezoną. Taip pat aukštaūgis surengė vieną geriausių pasirodymų šių metų čempionate. Su 37 naudingumo balais Dimša įsitvirtino antroje lentelės vietoje, nusileisdamas komandos draugui Spenceriui Butterfieldui (43 naud. bal.), kuris prieš keletą savaičių buvo išrinktas naudingiausiu savaitės žaidėju.

Įžaidėjas – Šarūnas Vasiliauskas (Prienų–Birštono „Vytautas“)

Statistika: 27 tšk., 2 rez. perd., 1 atk. kam. (runtynės su Vilniaus „Lietuvos rytu“)

Praėjusiais metais Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius vilkėjęs Vasiliauskas buvo absoliutus komandos lyderis mače su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Visgi 27 taškų ir 25 naudingumo balų neužteko iškovoti pergalei. Pagal pelnomus taškus (vid. 15,6 tšk.) įžaidėjas užima antrąją vietą lygoje, pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 4,4 rez. perd.) rikiuojasi ketvirtoje vietoje ir yra penktas pagal renkamus naudingumo balus (vid. 16 naud. bal.).

Įžaidėjas – Rolandas Alijevas (Utenos „Juventus“)

Statistika: 11 tšk., 8 rez. perd., 3 per. kam., 2 atk. kam. (rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“)

Nors Alijevas yra antrasis įžaidėjas šiame penkete, tačiau dėl gero pasirodymo privalėjome įtraukti ir jį. Šiais metais prie „Juventus“ prisijungęs 30–metis įžaidėjas ir toliau demonstruoja pavydėtiną formą. Pagal renkamus taškus savo komandoje yra ketvirtas, o čempionate pirmauja pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 6,3 rez. perd.). Pergalė prieš „Lietkabelį“ leido uteniškiams pakilti iki 4 vietos turnyro lentelėje.

Lengvasis krašto puolėjas – Artūras Jomantas (Šiaulių „Šiauliai“)

Statistika: 20 tšk., 5 atk. kam., 4 per. kam., 3 rez. perd. (rungtynės su Klaipėdos „Neptūnu“)

Jomantas yra vienas iš penkių „Šiaulių“ žaidėjų, kurie per mačą vidutiniškai pelno daugiau nei 10 taškų. Šią savaitę puolėjas nustelbė visus varžovus savo pozicijoje, tačiau fantastiško pasirodymo prieš „Neptūną“ pergalei neužteko. Puolėjas lygoje rikiuojasi ketvirtoje vietoje pagal efektyvumo balus (vid. 16,5 naud. bal.).

Sunkusis krašto puolėjas – Edgaras Želionis (Utenos „Juventus“)

Statistika: 11 tšk., 10 atk. kam., 4 rez. perd., 1 per. kam., 1 blok. (rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“)

Dar vienas pergalę iškovojusios „Juventus“ ekipos žaidėjas. Įdomu tai, kad per 7 sužaistas rungtynes Želionis visada pelnydavo 10 arba daugiau taškų, tai leidžia jam rikiuotis šeštoje vietoje pirmenybėse pagal įmestus taškus (vid. 13,3 tšk.). Svarbu ir tai, kad aukštaūgis yra trečias pagal renkamus naudingumo balus (vid. 16,7 naud. bal.) ir aštuntas pagal atkovotus atšokusius kamuolius (vid. 6 atk. kam.).

Savaitės žaidėjas renkamas atsižvelgiant į asmeninius krepšininko rodiklius ir jo komandos rezultatus.

Savaitės žaidėjo apžvalga:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS