Eurolygos autsaideris šį sezoną „Žalgiriui“ – neįkandamas | kl.lt

EUROLYGOS AUTSAIDERIS ŠĮ SEZONĄ „ŽALGIRIUI“ – NEĮKANDAMAS

„Tik atvykęs į komandą paprašiau trijų dalykų: niekada nepasiduoti, neturėti pasiteisinimų ir nebijoti klysti. Manau, kad šįkart nesilaikėme dviejų iš trijų šių dalykų“, – po savo pirmos nesėkmės vadovaujant Kauno „Žalgiriui“ sakė Andrea Trinchieri.

Nesustabdė trijulės

Žalgiriečiai, treniruojami ir Kazio Maksvyčio, ir A. Trinchieri, nesugebėjo šį Eurolygos sezoną palaužti Vilerbano ASVEL ekipos.

Pirmo rato dvikovą savo arenoje pernai lapkritį Lietuvos čempionai pralaimėjo 88:91, antrą ASVEL aikštėje – 79:93.

Autsaideriui Vilerbano klubui (18 vieta) tai buvo tik trečia pergalė (2023-iųjų rudenį buvo parklupdyta ir Berlyno ALBA – 73:68), Kauno komanda (6 pergalės ir 13 pralaimėjimų) įsitvirtino 16-oje vietoje.

Per mačą svečiuose „Žalgiris“ nesustabdė devynias klaidas padariusios ASVEL trijulės: Timothe’s Luwawu-Cabarrot’o (27 taškai), Pariso Lee (22 tšk., 5 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai) ir 221 cm ūgio Youssoupho Fallo (22 tšk., 12 atkovotų kamuolių).

„Niekas neveikė. Nepavyko įtikinti komandos, kad reikia žaisti kiečiau. Nuskambės banaliai, bet Y. Fallas buvo aukštesnis už mus visus. Jei nesi pakankamai didelis, privalai tai kompensuoti jėga ir greičiu“, – svarstė A. Trinchieri.

Y. Fallas pripažino, kad jam ir bendražygiams tarsi sunkus akmuo nuo pečių nukrito.

„Buvome pralaimėję dešimt rungtynių iš eilės, kai kurias iš jų – vos vieno taško skirtumu. Tai slėgė mus. Dabar tikimės, kad ir sirgaliai labiau pasitikės mus“, – kalbėjo senegalietis.

Pažįstamas: buvęs žalgirietis J. Lauvergne’as (su kamuoliu) tik tris kartus atkovojo kamuolį, bet atliko septynis rezultatyvius perdavimus. / „Scanpix“ nuotr.

Stokoja laiko, treniruočių

„Dabartinė „Žalgirio“ situacija tokia, kad galima statyti prie komandos vairo Željko Obradovičių ar bet kurį kitą specialistą, tačiau įšokti į Eurolygos įkrintamąsias varžybas jau labai sudėtinga“, – teigė Vitoldas Masalskis.

Buvęs ilgametis žalgirietis nemano, kad Kazio Maksvyčio atleidimas smarkiai pakeis komandos rezultatus ir padėtį turnyro lentelėje.

„Šįkart prancūzų gretose nebuvo Nando De Colo, tad Vilerbane prognozavau „Žalgirio“ pergalę dviženkliu skirtumu, bet viskas susiklostė taip, kad likau labai nusivylęs“, – sakė V. Masalskis.

– A. Trinchieri jau įsirašė pirmą pergalę Kaune, o kaip vertinate pirmą italo pasirodymą diriguojant „Žalgiriui“ išvykoje?

– A. Trinchieri ne tiek vadovavo rungtynėms, kiek bandė psichologiškai nuteikti žaidėjus. Žaidimas buvo nemažai chaotiškas. Nežinau, kodėl po dviejų kėlinių žalgiriečiai nesprendė problemų, kurios buvo akivaizdžios. Jie lyg ir mėgino keisti gynybos sistemas, bet iš esmės varžovų nesustabdė. Prancūzai pataikė sunkių tritaškių, bet mūsiškių vaizdas manęs nedžiugino.

Bokštai: Y. Fallo iškeltas kamuolys buvo sunkiai pasiekiamas net L. Biručiui. / leprogres.fr nuotr.

– Ar matėte naujovių, kurias jau spėjo įdiegti A. Trinchieri?

– Naujam strategui dar trūksta laiko ir treniruočių savo idėjoms įgyvendinti. Buvo gynybos naujovių, bet bent jau kol kas man K. Maksvyčio gynyba patiko labiau. Pasigedau bandymų pasinaudoti varžovų silpnybėmis. A. Trichieri remiasi jam pažįstamais krepšininkais, o tokius kaip Dovydas Giedraitis ar Danielius Lavrinovičius nustūmė į atsarginių suolo galą.

Sunkiausia, kai atrodo, kad tas, kuris kaltas dėl visko, yra ant suoliuko. Nebūtinai taip būna.

– Galbūt daugiau šansų jauni lietuviai gaus, kai kitą savaitę baigsis jau antra laikina Austino Hollinso sutartis. Juolab kad ir Vilerbane amerikietis žaidė blankiai.

– Sakyčiau, kad A. Hollinsas jau turėjo pakankamai laiko apsiprasti komandoje ir pademonstruoti savo meistriškumą. Kaip mes, „Žalgirio“ veteranai, sakome: jei esi geras, imk kamuolį ir apžaisk savo oponentą. To nematome, todėl bręsta atitinkamas sprendimas. Anksčiau ar vėliau į rikiuotę grįš Arnas Butkevičius, yra ir perspektyvaus jaunimo, tad A. Hollinso likimas lyg ir aiškus. Nebent jis labai nustebintų kitą savaitę per akistatas su „Valencia“ ir „Barcelona“. Tačiau, jei bus pralaimėta ir šioms Ispanijos komandoms, sakyčiau, kad viltis apie Eurolygos atkrintamąsias varžybas jau turėsime palaidoti.

Pasisvečiavo: Š. Jasikevičiaus treniruojamai „Fenerbahce“ komandai Panevėžio arena buvo sėkminga. / fenerbahce.org nuotr.

Š. Jasikevičius – Panevėžyje

Po ilgokos pertraukos Eurolygos turnyro rungtynės vėl įvyko dar viename Lietuvos mieste – šįkart Panevėžyje.

„Kalnapilio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai 109:74 sutriuškino Tel Avivo „Maccabi“.

Iš pradžių mačas buvo numatytas Stambule, tačiau dėl Izraelio ir Turkijos vyriausybių rekomendacijų saugumo sumetimais nuspręsta perkelti jį į kitą šalį. Be to, su „Hamas“ teroristais kariaujančio Izraelio čempionas „Maccabi“ šį sezoną Eurolygos rungtynes žaidžia ne namuose, o Belgrade.

„Esu dėkingas Panevėžiui už šiltą sutikimą. Situacija įdomi: mums tai – namų rungtynės, bet  vis dėlto – ne namų. Svarbiausia, kad paėmėme tašką“, – teigė Š. Jasikevičius.

Jis pasidalijo mintimis ir apie „Žalgirį“.

„Pirmiausia komanda stringa dėl to, kad labai aukštai iškelta lūkesčių kartelė. Praeitas sezonas ir kai kurie kiti ankstesni sezonai kažkiek išlepino sirgalius, esą „Žalgiris“ su mažiausiu biudžetu visą laiką turi būti aštuntuke. Tačiau keičiasi žaidėjai, užklumpa traumos. Yra daugybė faktorių, bet sunkiausia, kai atrodo, kad tas, kuris kaltas dėl visko, yra ant suoliuko. Nebūtinai taip būna. Jie kaunasi ir negalima sakyti, kad beviltiškai. „Žalgiris“ – viena solidžiausių organizacijų, sirgalių palaikymas – fantastinis. Tačiau „Žalgiriui“ nelengva kasmet pranokti save“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

2005–2006 m. ir 2007–2008 m. Eurolygos turnyre dalyvavo Vilniaus „Rytas“, 2014–2015 m. – Klaipėdos „Neptūnas“.

Derbis: „Crvena zvezda“ ir „Partizan“ dvikovą stebėjo daugiau nei 20 tūkst. sirgalių. / A. Dimitrijevičiaus / SPORTAL nuotr.

Belgrade – ažiotažinis derbis

Principinį Belgrado derbį „Stark“ arenoje, stebint daugiau nei 20 tūkst. žiūrovų, laimėjo Roko Giedraičio atstovaujama „Crvena zvezda“ – 88:72 įveikė „Partizan“ komandą.

Lietuvos krepšininkas pelnė 14 taškų, septynis kartus atkovojo kamuolį.

Graikijoje susitiko Ignas Brazdeikis ir Donatas Motiejūnas: „Olympiakos“ palaužė „Monaco“ ekipą 75:73. Pirėjo klubui Ignas taškų nepelnė, o „Monaco“ legionierius Donatas surinko 9 tšk., tris kartus atkovojo kamuolį.


Statistika

ASVEL–„Žalgiris“ 93:79 (23:17, 28:26, 21:16, 21:20).

Vilerbanas, „Astroballe“ arena, 5 560 žiūrovų.

ASVEL: T. Luwawu-Cabarrot’as 27 taškai (3/4 tritaškių, 5 klaidos), P. Lee (5 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos) ir Y. Fallas (10/12 dvitaškių, 12 atkovotų kamuolių) po 22, Ch. Kahudis 8 (4 atkovoti kamuoliai), J. Lauvergne’as 6 (7 rezultatyvūs perdavimai), M. Scottas 4, E. Jacksonas ir J. Egbunu po 2, D. Lighty ir N. Yaacovas po 0.

„Žalgiris“: K. Evansas 21 taškas (5/7 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai, 6 klaidos), L. Lekavičius (4/4 baudų metimų) ir R. Šmitas (3/5 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai) po 13, T. Dimša 10, B. Manekas 6, E. Ulanovas 5, E. Sumneris (0/3 tritaškių) ir A. Hollinsas po 4, L. Birutis 2, K. Hayesas 1 (4 atkovoti kamuoliai), D. Lavrinovičius 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 25/40 (62 proc.) ir 16/31 (52 proc.), tritaškių – 7/16 (44) ir 12/30 (40), baudų metimų – 22/24 (92) ir 11/15 (73). Atkovota kamuolių – 35 ir 24, perimta – 4 ir 9. Rezultatyvūs perdavimai – 24 ir 12. Klaidos – 20 ir 15.


Rezultatai

Stambulo „Fenerbahce“–Tel Avivo „Maccabi“ 109:74 (22:22, 35:9, 23:17, 29:26). 2 938 žiūrovai. T. Dorsey 21 taškas (3/5 tritaškių) / W. Baldwinas ir B. Colsonas (6 atkovoti kamuoliai) po 13 taškų.

Pirėjo „Olympiakos“–„Monaco“ 75:73 (17:21, 17:15, 22:22, 19:15). 12 237 žiūrovai. I. Canaanas 16 taškų (8/8 baudų metimų) / M. Jaitehas 14 taškų (4 atkovoti kamuoliai).

Belgrado „Crvena zvezda“–Belgrado „Partizan“ 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24). 20 143 žiūrovai. N. Nedovičius 16 taškų / K. Punteris 17 taškų (2/8 tritaškių, 3 perimti kamuoliai).

GALERIJA

  • Eurolygos autsaideris šį sezoną „Žalgiriui“ – neįkandamas
  • Eurolygos autsaideris šį sezoną „Žalgiriui“ – neįkandamas
  • Eurolygos autsaideris šį sezoną „Žalgiriui“ – neįkandamas
  • Eurolygos autsaideris šį sezoną „Žalgiriui“ – neįkandamas
„Scanpix“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ALGIRDAS.

Viskas prasidėjo , kai Motiejūną pakeitė Jankūnas , , ką ten veikia Saboniukas , sėdi tik todėl , kad tėvas SABONIS ,

jau pradejo trasket taburetes

italui su saboniu ir krapiku o labiausiai jankunui-teks kreiptis i uzimtumo tarnyba

akims

jeigu nepataikai ar nemoki varytis,ar gsuni pompa ipusejus varzyboms,kas ksltas? Ar treneris aklas,ar tie netikiai ,kurie ko tai nrmoka atlikti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS