Eurolygos pabaigtuvės: kovos alkis – ypatingas | kl.lt

EUROLYGOS PABAIGTUVĖS: KOVOS ALKIS – YPATINGAS

„Tai, kad mes jau buvome tokioje situacijoje, – ne garantija, jog šįkart mums padės ir ta patirtis“, – teigė Šarūnas Jasikevičius, antrą kartą su savo treniruojama „Barcelona“ kovosiantis Eurolygos finalo ketverto turnyre.

Pirmiausia – pusfinalis

Šiandien Serbijos sostinėje Belgrade, „Štark“ arenoje, prasidėsiančių Eurolygos finalininkų ketverto varžybų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ susitiks su Madrido „Real“ komanda.

Kito kelialapio į didįjį finalą (jis numatytas šeštadienį) sieks Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Pernai „Barcelona“ pusfinalyje 84:82 palaužė Milano „AX Armani Olimpia“ ekipą, bet finale neatsilaikė prieš „Anadolu Efes“ – 81:86.

Š.Jasikevičiui šiemetis „Final Four“ – septintas. Anksčiau lietuvis, kaip žaidėjas, keturis kartus tapo Eurolygos čempionu (2003 m. – atstovaudamas „Barcelonai“, 2004 m. ir 2005 m. – Tel Avivo „Maccabi“ ir 2009 m. – Atėnų „Panathinaikos“), o dirbdamas treneriu viršūnės siekė du kartus (2018 m. su Kauno „Žalgiriu“ – trečia vieta, 2021 m. su „Barcelona“ – antra vieta).

Ispaniškas derbis

„Galimybių staigmenoms – labai mažai, tačiau viena kita tikrai bus“, – apie būsimą ispanišką derbį su puikiai pažįstamu „Real“ sakė Š. Jasikevičius.

Šį sezoną Barselonos ir Madrido krepšininkai buvo susitikę jau šešis kartus: Eurolygos turnyre – 93:80 ir 86:68, Ispanijos supertaurės turnyre – 83:88, Karaliaus taurės varžybose – 64:59 ir ACB lygos čempionate – 85:75, 108:97.

„Real“ – geriausios sportinės formos, turi patyrusių žaidėjų ir tikriausiai labai trokšta įveikti mus. Nesvarbu, kas favoritas, nes ir mums, ir jiems iki Eurolygos finalo – toks pat atstumas, toks pat spaudimas“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Varžovai – ne naivuoliai, jie ištisą sezoną ieško mūsų trūkumų ir stengiasi jais pasinaudoti.

Jis pripažino negalįs iš anksto užtikrinti, kad „Barcelona“ sužais aukščiausiu lygiu, nes yra patyrusi itin netikėtų nesėkmių, o priežasčių treneris negalėjo paaiškinti.

„Žinome savo galimybes, jos – didelės, tačiau kartais koją pakiša nenuoseklumas. Juk varžovai – ne naivuoliai, jie ištisą sezoną ieško mūsų trūkumų ir stengiasi jais pasinaudoti. Tad tenka nuolat koreguoti žaidimą, tai – natūralus procesas“, – svarstė Š. Jasikevičius.

Akcentuos gynybą

„Netgi prieš mėnesį mažai kas tikėjo, kad mes galime patekti į finalininkų ketvertą. Tačiau aš tikėjau, žaidėjai – taip pat“, – pabrėžė „Real“ strategas Pablo Laso.

Jis nesureikšmino to, kad jo vadovaujama komanda šį sezoną pralaimėjo „Barcelonai“ penkias dvikovas iš šešių.

„Tai, kas įvyko anksčiau – pergalės ar nesėkmės, čia, Belgrade, neturi reikšmės. Laukia naujos rungtynės. Kovos alkį jaučia visi“, – sakė P. Laso.

„Real“ vyriausiasis treneris atskleidė, kad per akistatą su „Barcelona“ bus svarbi gynyba, pirmiausia – stabdant Nicką Calathesą.

„Dažniausiai būtent jis organizuoja žaidimą ir generuoja varžovams grėsmingas situacijas. Ieškosime būdų, kaip sutrukdyti jam ir sumažinti „Barcos“ rezultatyvumą, nes jų gretose yra daug gerų metikų“, – svarstė P. Laso.

CSKA kelia galvą

Eurolygos atstovai informavo, kad 2022–2023 m. sezono dalyvių sudėtis bus patvirtinta birželį.

Tai buvo atsakymas Maskvos CSKA klubui, kurio prezidentas Andrejus Vatutinas oficialiai pareiškė, kad komanda neketina pasitraukti iš būsimų varžybų, nors šiemet, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, maskviečiai, kaip ir Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“, buvo pašalinti iš turnyro.

A. Vatutino argumentai – CSKA yra vienas iš Eurolygos steigėjų, turi ilgalaikę A licenciją ir nesirengia jos atsisakyti.

„Mes nenutraukėme bendradarbiavimo su kolegomis Europoje, vykdome visus įsipareigojimus ir toliau dalyvausime sprendžiant strategines problemas“, – sakė A. Vatutinas.

Jis, be kita ko, yra teigęs, esą Europoje klesti neįtikėtina rusofobija, todėl sunku įsivaizduoti, kad komanda, kurios pavadinimas susijęs su Rusijos kariuomene, galėtų žaisti Europos arenose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

manau

Real laimės.

323

„Žalgiris“ – „Lietkabelis“ (tiesiogiai) :: Legendos.clan.su

SUSIJUSIOS NAUJIENOS