Euroskeptikai | kl.lt

EUROSKEPTIKAI

Kai Kauno "Žalgiris" Graikijoje įsisuko į Eurolygos kovų sūkurį, Vilniaus "Rytas" tėškė ne mažiau reikšmingą žinią – parodė duris savo generaliniam direktoriui. Kad vilniečiai turi nemažų skolų, niekam nebuvo paslaptis. Jų turi ir Klaipėdos "Neptūnas", ir keli kiti LKL klubai. Klausimas tik, kaip su tuo tvarkosi: kryptingai ir be skandalų, ar taip, kaip sostinėje, – su visą vasarą užtrukusiais auditais ir viešu santykių aiškinimusi.

Sumaištis "Ryto" stovykloje konkurentų neturėtų jaudinti, ypač žalgiriečių, nes jie turi ne ką mažesnių iššūkių, tiesa, sportinių. Dar iki pirmojo Eurolygos turo kauniečiai patyrė antausį šalies pirmenybėse kapituliuodami prieš Panevėžio "Lietkabelį". Martinui Schilleriui dar pasisekė, kad pirmajame Eurolygos ture jo auklėtiniams teko ne kuris nors turnyro favoritų, o Pirėjo "Olympiakos", besirengdamas sezonui spėjęs sužaisti tik kelias draugiškas rungtynes ir nė vieno mačo Graikijos čempionate.

Gali būti, kad serbai neatrodo didžiausi autsaideriai, nes turi tai, ko po Šarūno Jasikevičiaus eros labiausiai trūksta "Žalgiriui", – patyrusį ir charizmatišką trenerį Sašą Obradovičių.

Vis dėlto mažų mažiausiai keistai atrodė prieš sezoną išleistas vieno populiaraus tarptautinio portalo klubų reitingas, kuriame LKL čempionai nugrūsti į 16-ąją vietą. Net žemiau nei Belgrado "Crvena Zvezda", kuri versis su beveik dvigubai kuklesniu nei lietuvių bei mažiausiu visoje Eurolygoje biudžetu – apie 5 mln. eurų. Gali būti, kad serbai neatrodo didžiausi autsaideriai, nes turi tai, ko po Šarūno Jasikevičiaus eros labiausiai trūksta "Žalgiriui", – patyrusį ir charizmatišką trenerį Sašą Obradovičių. Žemiau už kauniečius kotiruojami tik Vilerbano ASVEL ir Miuncheno "Bayern", bet pastaroji organizacija, besiglaudžianti po galingo Europos futbolo klubo sparnu, dar gali nustebinti kokiu solidžiu pirkiniu iš NBA. Kita vertus, žalgiriečiai taip pat dar turi rezervų – jei Patricio Garino pasieks savo buvusį lygį, komandos lyderio klausimas bus išspręstas. O kas kas lieka pasišarvuoti kantrybe ir tyliai įrodinėti, kad skeptikai su savo prognozėmis ir vėl šovė Dievui į langus.

Gairės: LKL, krepšinis, rytas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ramunas

Su pergale visus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS