FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą, bet nubaudė teisėjus | kl.lt

FIBA ATMETĖ LIETUVOS RINKTINĖS PROTESTĄ, BET NUBAUDĖ TEISĖJUS

  • 18

Tarptautinė krepšinio federacija nusprendė atmesti Lietuvos rinktinės protestą, įteiktą po mačo su Prancūzijos nacionaline komanda. Tai tinklalapiui „BasketNews.lt“ patvirtino LKF atstovas spaudai Vaidotas Zajarskas.

FIBA pateiktame atsakyme Lietuvos rinktinei teigiama, kad protestuoti galima tik sekretoriato klaidas, laikmačio ar švieslentės problemas, kurios nebuvo ištaisytos teisėjų.

Tuo metu protestuoti dėl pačių teisėjų sprendimų negalima.

Pagal FIBA taisykles, praėjus 15 minučių po dvikovos pabaigos, protestą turi pasirašyti komandos kapitonas, o per valandą – ir treneris. Lietuvos rinktinė įvykdė šias sąlygas.

Lietuvos rinktinės delegacijai labiausiai užkliuvo epizodas, kai, likus žaisti 31 sek., Rudy Gobertas numušė kamuolį nuo lanko po netaiklaus Jono Valančiūno metimo. Stebint pakartojimą, buvo akivaizdu, kad R. Gobertas pirmiau lietė lanką.

Pagal FIBA taisykles, tokiu atveju turi būti įskaitytas taškas.

Žūtbūtinis mūšis pasaulio čempionate: Lietuva – Prancūzija

  • Dainius Adomaitis
Scanpix nuotr.

„Kamuolys numuštas nelegaliai. Kam jie investuoja tūkstančius į VAR sistemą, taigi nueikite ir pasižiūrėkite. Ir viskas bus sąžininga, niekas apie tai nekalbės. Labiausiai gaila vyrų darbo. Atvažiavome su savo tikslais, aiškiai žinodami, ko norime, sau rūbinėje pasisakėme“, – apie taisyklių traktavimą kalbėjo Dainius Adomaitis.

Dvikovai tarp Lietuvos ir Prancūzijos teisėjavo ispanas Antonio Conde, venesuelietis Danielis Garcia Nievesas ir argentinietis Leandro Lezcano. Komisaras – Pietų Afrikos Respublikos atstovas Charlesas Sandersas.

Nubaudė teisėjus

Tarptautinė krepšinio federacija išplatino pranešimą, kad nubaudė mače tarp Lietuvos ir Prancūzijos dirbusius arbitrus.

Peržiūrėjus vaizdo įrašą FIBA nusprendė, kad R. Gobertas po J. Valančiūno atlikto baudos metimo palietė lanką, o tuomet kamuolys su lanku turėjo kontaktą.

„Teisingas sprendimas turėjo būti įskaitytas vienas taškas Lietuvai. Šio mačo teisėjai 2019 metų pasaulio čempionate daugiau nebedirbs“, – rašo FIBA.

GALERIJA

  • FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą, bet nubaudė teisėjus
  • FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą, bet nubaudė teisėjus
  • FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą, bet nubaudė teisėjus
  • FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą, bet nubaudė teisėjus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

senjoras

joo visur nesąmonės dedasi , neturi taip būti su teisėjavimu tokio lygio varžybose, bet kad mūsiškių žaidimas neprilygo nei australams, nei prancūzams tai faktas -manyčiau žaidėjų veiksmams didžiausią įtaką turėjo atsakomybės našta, o psichologiškai ramiai nusiteikti ir dirbti tai , ką moki daugumai nesigavo- statistika rodo koks nepataikymų procentas, kiek nykiai mažai 3itaškiu , prarastų kamuoliu perduodant.. pagirt galima jaunuosius Lekavičių, Grigonį, Ulanovą Butkevičių...o kur pataikymai Kuzminsko, Jankūno,Kalnietis neblizgėjo, na ir Mačiulis... yra kaip yra

ALGIS

UŽ TOKIUS SPRENDIMUS FIBA SIŪSTI ANT TRIJŲ RUSIŠKŲ RAIDŽIŲ IR Į PASAULIO ČEMPIONATUS SIŪSTI PRIENŲ BUVUSIĄ ''VYTAUTO'' KOMANDĄ , ŽIŪRĖK IR BALAI PABALIEJINS ., O RIMTŲ ŽAIDĖJŲ NĖRA KO TRAUMUOTI .

Klausimas

Tai reiškia medaliai priklauso nuo pakliuvusiu teiseju?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS