Finalų favoritėms – varžovių staigmenos | kl.lt

FINALŲ FAVORITĖMS – VARŽOVIŲ STAIGMENOS

Lietuvos moterų krepšinio lygos didžiojo ir mažojo finalų mačai klostosi netikėta, ne favoritėms palankia linkme.

Vilnietėms – šaltas dušas

Per visą sezoną nė vienos nesėkmės nepatyrusi (22 pergalės iš eilės), Karalienės taurę iškovojusi Vilniaus "Kibirkšties-MRU" ekipa pirmą mačo dėl aukso medalių dvikovą savo aikštėje 69:72 pralaimėjo Klaipėdos "Neptūno" krepšininkėms.

"Rungtynės itin sunkios psichologiškai, bet kitaip finale ir negali būti. Džiugu, kad laiku sutramdėme emocijas", – po ringtynių sakė "Neptūno" trenerė ir žaidėja Audra Gabalytė.

"Svarbu, kad mes tikime, jog galime įveikti vilnietes", – pridūrė uostamiesčio klubo gynėja Dalia Donskichytė.

"Teisėjai abiejų komandų žaidėjoms skyrė net 52 pražangas. Nejaugi kova buvo tokia nuožmi? Vis dėlto šalto dušo mums reikėjo", – kalbėjo "Kibirkšties-MRU" strategas Gitautas Kievinas.

Antra "Neptūno" ir vilniečių akistata numatyta penktadienį Klaipėdoje.

Žaidžia ir treniruoja

"Neptūno" vairą A.Gabalytė perėmė pernai gruodį, kai klubas abipusiu susitarimu nutraukė darbo sutartį su Daliumi Ubartu.

"Tikrai nesiekiau būti trenere, bet dažnai sulaukdavau klausimų: kas toliau, kai baigsiu karjerą? Sakydavau: tikrai netreniruosiu. Atrodo, bėgau nuo šio darbo, bet jis pasivijo mane. Gal iš tikrųjų tai mano kelias?" – interviu Lietuvos moterų krepšinio lygos svetainei sakė A.Gabalytė.

Pralaimėjome ne dėl teisėjų sprendimų, tačiau mano kantrybė – ne begalinė, tylėjau visą sezoną, bet viskam yra riba.

Žaidžiančioji trenerė – viena naudingiausių "Neptūno" krepšininkių: vidutiniškai per rungtynes – 13,8 balo (lyderė Ligita Tamutytė renka vid. po 14,8 balo).

"Žaidėjų prašau grįžtamojo ryšio – kad pasakytų, ką galbūt darau ne taip, ko jos norėtų kitaip, ir tebesimokau kartu su jomis. Man regis, jos patenkintos mano darbu", – teigė A.Gabalytė.

Pasidalijo po pergalę

2019 m. Lietuvos čempionės Kauno "Aisčių-LSMU" krepšininkės, pusfinalį pralaimėjusios "Neptūnui", kovoje dėl bronzos medalių jau pasidalijo po pergalę su šiaulietėmis.

Įveikusios "Šiaulių" krepšininkes savo aikštėje 52:48, kaunietės svečiuose pralaimėjo 64:66 (likus žaisti 12,3 sek. pergalingą dvitaškį pataikė amerikietė Davida Dale).

"Mačas – iki trijų pergalių, o žaidžiame aštuoniese. Neramu, kad nepristigtume jėgų", – sakė "Šiaulių" komandą treniruojantis Romualdas Petronis.

"Neatlikome numatytų gynybos ir puolimo užduočių. Be to, man sukėlė abejonių kai kurie teisėjų sprendimai. Ne dėl jų pralaimėjome, tačiau mano kantrybė – ne begalinė, tylėjau visą sezoną, bet viskam yra riba", – tvirtino "Aisčių-LSMU" strategas Rokas Kondratavičius.

Šiandien Kaune – trečia šių komandų dvikova.


Rezultatai

"Kibirkštis-MRU"–"Neptūnas" 69:72 (8:20, 24:14, 10:26, 27:12). K.Timofejeva 13 taškų (2/3 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai) / L.Tamutytė 17 taškų (5 atkovoti kamuoliai, 6 klaidos).

"Aistės-LSMU"–"Šiauliai" 52:48 (9:11, 20:11, 10:15, 13:11). G.Šegždaitė 16 taškų (11 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai) / D.Dale 18 taškų (11 atkovotų kamuolių).

"Šiauliai"–"Aistės-LSMU" 66:64 (15:21, 17:10, 21:14, 13:19). S.Plentovich 26 taškai (12 atkovotų kamuolių, 36 naudingumo balai) / G.Šegždaitė 16 taškų (15 atkovotų kamuolių).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS