„Fortūna“ trečiąjį ratą užbaigė pergale prieš „Hoptrans-Sirenas“ | kl.lt

„FORTŪNA“ TREČIĄJĮ RATĄ UŽBAIGĖ PERGALE PRIEŠ „HOPTRANS-SIRENAS“

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato rungtynėse Klaipėdoje rezultatu 56:51 (18:10, 8:14, 21:4, 9:23) nugalėjo vieną iš pirmenybių lyderių Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandą ir grįžo į ketvirtąją turnyro lentelės vietą.
Ramunės Kumpinės auklėtinės žaidimo sąlygas diktavo nuo rungtynių pradžios – pirmąjį kėlinį laimėjo 18:10, į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudamos 26:24.

Po atokvėpio minutėlių klaipėdietės rungtyniavo tarsi ant sparnų – varžovėms niekaip nesisekė įveikti „Fortūnos“ krepšininkių gynybos, o tuo tarpu pajūrio atstovės drąsiai rinko taškus. Per trečiąjį kėlinį Kauno rajono komanda pelnė vos 4 taškus, o tuo tarpu klaipėdietės surinko 21 tašką ir susikrovė 19 taškų pranašumą - 47:28.

Nors ketvirtojo kėlinuko pabaigoje skirtumas sumažėjo iki 4 taškų po Eglės Tarasevičiūtės tritaškio, pergalės aikštelės šeimininkės iš rankų nepaleido.

„Fortūną“ į pergalę vedė Gabrielė Gutkauskaitė, pelniusi 17 taškų (7 atk. kam., 6 rez. perd.), po 10 taškų pridėjo Monika Grigalauskytė (15 atk. kam.) ir Lina Aglinskaitė, 8 (10 atk. kam.) – Eglė Šikšniūtė, 6 – Kristė Druskytė.

Iš „Hoptrans-Sirenų“ išsiskyrė Santa Okockytė, pelniusi 22 taškus, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė pridėjo 15 taškų, Eglė Tarasevičiūtė – 8 tšk.

Klaipėdietės akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 53:37.    

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Fortūna“ įveikė Lino Šalkaus treniruojamas „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkes. Prieš dvi savaites „Fortūnos“ žaidėjos „Hoptrans-Sirenas“ eliminavo iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro. Tąkart klaipėdietės triumfavo LKF pusfinalio susitikime.

Pajūrio krepšininkės atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Garliavoje 9 taškų skirtumu – 75:66 (17:14, 17:14, 22:15, 19:23) nugalėjo Kauno rajono ekipą, o pirmasis LKF taurės turnyro pusfinalio susitikimas Klaipėdoje buvo pasibaigęs 5 taškų skirtumu klaipėdiečių pralaimėjimu – 52:57 (19:12, 7:16, 13:20, 13:9). Taigi, bendras tarpusavio rungtynių rezultatas – palankesnis Klaipėdos ekipai.

LKF taurės turnyro finalas, kuriame „Fortūna“ susitiks su moterų Eurolygos dalyve ir LMKL čempione Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipa, planuojamas kovo 30 d. Panevėžyje, „Cido“ arenoje.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ trenerė): „Džiaugiuosi merginų darbu – trečiasis rungtynių kėlinys buvo tiesiog pavyzdingas: puikiai gynėmės ir ne ką prasčiau atakavome varžovių krepšį. Ir pirmus du kėlinius džiugino gynyba, tačiau žaidėjoms pasakiau, kad reikia dar truputį geriau gintis ir tada pavyks varžoves nubausti greitomis atakomis. Tai pasiteisino. Buvo gražu žiūrėti. Paskutinį rungtynių kėlinį skirtumas aptirpo, tačiau jautėmės saugiai, kontroliavome padėti. Juk šiose rungtynėse taškų skirtumas nėra svarbus, mūsų tikslas buvo pergalė. Tą ir pasiekėme. Mums labai reikėjo pergalės, po to kai išbarstėme taškus rungtynėse su Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ekipa ir Marijampolės „Sūduva“.   

Tai buvo vienuoliktoji „Fortūnos“ pergalė iš 21 rungtynių. Klaipėdietės LMKL čempionate su 32 taškais užima ketvirtąją vietą. „Hoptrans-Sirenos“ su 39 taškais (18 pergalių, 3 pralaimėjimai) – antrąją vietą.

Artimiausias rungtynes „Fortūna“ žais vasario 18 dieną (antradienį) 17 val. išvykoje su Marijampolės „Sūduva“.

„Jei kausimės taip drąsiai, kaip tai darėme trečiajame kėlinyje su „Hoptrans-Sirenomis“, tikrai galime iškovoti pergalę“, - pabrėžė R. Kumpienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS