G. Antetokounmpo šlovės akimirka: MVP titulą laimėjęs graikas nesulaikė ašarų | kl.lt

G. ANTETOKOUNMPO ŠLOVĖS AKIMIRKA: MVP TITULĄ LAIMĖJĘS GRAIKAS NESULAIKĖ AŠARŲ

  • 0

Milvokio „Bucks“ komandos lyderis Giannis Antetokounmpo triumfuoja. Geriausias graiko karjeros sezonas NBA buvo vainikuotas naudingiausio lygos krepšininko apdovanojimu.

Praėjusią naktį Los Andžele vykusioje apdovanojimų ceremonijoje 24-erių žvaigždė atsiėmė prestižinį apdovanojimą, slaptame balsavime įveikęs finalininkus – Hjustono „Rockets“ vedlį Jamesą Hardeną ir Oklahomos „Thunder“ lyderį Paulą George'ą.

G. Antetokounmpo pirmąją vietą skyrė 78 iš 101 balsavusio. Kiti 23 šios pozicijos taškai atiteko Hardenui. Kiekvienas respondentas pirmąją ir antrąją vietas skyrė G. Antetokounmpo arba J. Hardenui.

George'as liko trečias, toliau rikiavosi Denverio „Nuggets“ serbas Nikola Jokičius ir „Golden State Warriors“ superžvaigždė Stephenas Curry.

„MVP titulas nėra vien apie statistiką ir skaičius, – teigė G. Antetokounmpo. – Tai taip pat lemia pergalės ir atsidavimas aikštėje, jog tos pergalės būtų pasiektos. Būtent tuo, manau, mes ir pasižymėjome.“

Savo kalboje „Bucks“ lyderis užsiminė ir apie Anapilin iškeliavusį tėvą. Jo netektį pravirkęs krepšininkas išskyrė kaip papildomą motyvacinį pagrindą laimėti MVP trofėjų.

„Tėtis nėra su manimi kartu. Prieš dvejus metus išsikėliau tikslą, kad tapsiu geriausiu lygos krepšininku – darysiu viską, jog komanda skintų pergalės, o aš laimėsiu MVP titulą. Kiekvieną dieną žengęs ant parketo galvodavau apie savo tėtį bei tai mane motyvavo dar atkakliau to siekti“, – kalbėjo ašarų nesulaikęs G. Antetokounmpo, taip pat dėkojęs savo trims broliams ir mamai.


G. Antetokounmpo tapo trečiuoju jauniausiu MVP laimėtoju per paskutinius 40 sezonų ir taip pat penktuoju krepšininku, gimusiu už JAV ribų.

Jis šį sezoną NBA vidutiniškai rinko po 27,7 taško, atkovojo po 12,5 kamuolio ir atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo. „Bucks“ klubo istorijoje Antetokounmpo antrasis laimėjo MVP titulą. Pirmasis tai padarė Kareemas Abdulas-Jabbaras.

Milvokio ekipa su graiku priešakyje šį sezoną pirmąkart peržengė pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą nuo 2001 metų. Rytų konferencijos finale „Bucks“ krito prieš čempionę Toronto „Raptors“.

 


Kitų nominacijų laimėtojai:

Metų naujokas – Luka Dončičius, Dalaso „Mavericks“;

Geriausias atsarginis žaidėjas – Lou Williamsas, Los Andželo „Clippers“;

Geriausiai besiginantis krepšininkas – Rudy Gobertas, Jutos „Jazz“;

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas – Pascalis Siakamas, Toronto „Raptors“;

Metų treneris – Mike'as Budenholzeris, Milvokio „Bucks“.

GALERIJA

  • G. Antetokounmpo šlovės akimirka: MVP titulą laimėjęs graikas nesulaikė ašarų
  • G. Antetokounmpo šlovės akimirka: MVP titulą laimėjęs graikas nesulaikė ašarų
  • G. Antetokounmpo šlovės akimirka: MVP titulą laimėjęs graikas nesulaikė ašarų
  • G. Antetokounmpo šlovės akimirka: MVP titulą laimėjęs graikas nesulaikė ašarų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS