G. Petrausko nenudžiugino mainai su „Lietuvos rytu“ | kl.lt

G. PETRAUSKO NENUDŽIUGINO MAINAI SU "LIETUVOS RYTU"

Komandos lyderį Artūrą Jomantą į Vilniaus „Lietuvos rytą“ išlydėję „Šiauliai“ iš sostinės atvykstantį Roką Giedraitį pasitinka su lengvu nerimu. Gruodžio viduryje „Lietuvos ryto“ vairą perėmus Tomui Pačėsui, 23-ejų metų dvimetrinis krepšininkas nebeatrado savęs naujojo trenerio schemose ir privalėjo tenkintis epizodinio žaidėjo vaidmeniu.

Giedraitis per 10 LKL susitikimų po Pačėso atėjimo tik keturis kartus žaidė daugiau laiko nei yra jo vidurkis (16 min.) ir dusyk rungtynes baigė neturėdamas nė taško savo sąskaitoje. Toks atvejis buvo užfiksuotas pirmą kartą per krepšininko karjerą LKL čempionate.

Todėl nors ir gauna talentingą žaidėją, „Šiaulių“ klubo treneris iš džiaugsmo nešokinėja.

„Niekada nesinori, kad sezono viduryje įvyktų tokie dalykai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė „Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas. – Aišku, mes smagiau būtume priėmę Roką ir nepaleidę Artūro. Tačiau šiuo atveju žinome, kad šis sprendimas yra naudingas visoms pusėms. Giedraičiui reikia žaisti kaip jaunam žaidėjui ir jis tikrai žino, kad pas mus gaus to laiko.

Mes dabar esame dižiausioje rizikoje, kadangi nežinome, kaip bus su mūsų žaidimu. Su Artūro išvykimu prarandame dalį savo gynybos, bet ateina jaunas žaidėjas, norintis žaisti, kuris, nė neabejoju, per metus pagerino gynybą ir norės tą įrodyti. Su juo, manau, galėsime žaisti greitesnį žaidimą. Kažką prarandame, tačiau ir kažką išlošiame“.

Praėjusį sezoną „Šiauliuose“ rungtyniavęs ir LKL pagal pelnomus taškus lyderiavęs Giedraitis sparnus į „Lietuvos rytą“ pakėlė prieš šį sezoną. Jis per 23 sužaistus mačus LKL čempionate vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 16 minučių, pelnydavo po 7,6 taško, atkovodavo po 1,4 ir perimdavo po 1,1 kamuolio bei atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu į Vilnių išvykstantis Jomantas praėjusį tarpsezonį po 11 metų pertraukos sugrįžo į Šiaulius, kur vėl sužibėjo ryškiausiomis spalvomis. Juodadarbiu žaidėju pramintas mažeikiškis per vienerias LKL rungtynes šį sezoną pelno po 11 taškų, atkovoja po 5,6 ir perima po 1,5 kamuolio, atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 15,2 naudingumo balo.

Dabar sulaukęs šanso sugrįžti į sostinę, Jomantas sieks įrodyti, jog vis dar gali padėti „Lietuvos ryto“ komandai, su kuria jis pats praeityje pasiekė didžiausias karjeros pergales – dukart triumfavo LKL bei tapo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Europos taurių laimėtoju.

„Artūrui šis grįžimas į aukščiausią lygį yra vienas paskutiniųjų šansų užsikabinti dar keliems artėjantiems metams“, – sakė Petrauskas.

Jomantas „Lietuvos ryto“ marškinėlius galės apsivilkti artimiausiame LKL mače šeštadienį su Klaipėdos „Neptūnu“, tuo metu Giedraitis – sekmadienį kovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Šiaulių“ komanda ne tik turės taikytis prie pasikeitimų lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, bet ir vis dar suka galvą dėl įžaidėjo pozicijos.

Apie du mėnesius nerungtyniaujančio pagrindinio „Šiaulių“ atakų organizatoriaus Pauliaus Dambrausko galimybės pasirodyti aikštėje artimiausiu metu yra labai miglotos. Paskutinį kartą sausio 3 dieną su „Lietuvos rytu“ vos 2 minutes žaidęs 24-erių metų krepšininkas yra patyręs papilvės traumą, po kurios atletai iš rikiuotės iškrenta net iki šešių mėnesių.

Jeigu Dambrauskui pasitvirtins blogiausias scenarijus, gynėjas šį sezoną gali ir neberungtyniauti. Visgi „Šiaulių“ strategas kol kas tokias mintis veja šalin.

„Pauliaus situacija – neaiški. Čia nėra kažkoks lūžis ar išnirimas, kad būtų galima pasakyti, kuriam laikui žaidėjas iškrito iš rikiuotės. Du mėnesiai jau praėjo, tai daugiau nežinome. Iš tikrųjų, viskas priklauso nuo jo organizmo, kaip greitai jis atsistatys. Tikimybė, jog nebežais šį sezoną, yra, bet aš nenorėčiau daryti tokių prielaidų. Mes tikimės, jis tikrai sunkiai dirba ir stiprina visus kitus raumenis, jog pagerintų gijimą.

Mes jam tikrai jokių priekaištų neturime dėl bandymų grįžti. Negalime žaidėjo skubinti grįžti į aikštę su tokia trauma, kuri varžo bet kokį judesį, išskyrus bėgimą tiesiai. Bet koks pristatomas žingsnis, posūkis ar kojos pastatymas jam yra skausmingas. Mes tikrai nerizikuosime jo sveikata“, – situaciją komentavo Petrauskas.

Pastaruoju metu traumų kamuojami „Šiauliai“ išgyvena ne pačius geriausius laikus ir turnyrinėje lentelėje. Petrausko kariauna šiuo metu yra pralaimėjusi keturis mačus paeiliui LKL pirmenybėse, triuškinamai buvo pralaimėta ir Klaipėdos „Neptūnui“ Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre.

Vienintelis šviesulys Saulės miesto ekipoje yra ketvirtadienį pasiekta pergalė prieš „Parnu“ ir iškovotas kelialapis į Baltijos krepšinio lygos („Triobet BBL“) ketvirtfinalį.

Paklaustas, ar komandos sudėtyje dar gali įvykti korekcijų, 30-metis specialistas šios galimybės neatmetė.

„Mūsų klubo prezidentas Adomas Klimavičius visada sako žaidėjams, jog visada iki kovos 6-osios, kada baigiasi naujokų registravimo terminas, yra tikimybė, kad gali įvykti rokiruočių. Mes to neatmetame“, – teigė Petrauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komuniagos

Butent wilnio zaideju perviliojimo megejai.Kiek supirko zaideju is lkl klubu, susilpnino lkl. Pilnapadis jau po pusmecio suzinos,kad nereikalingas vilniaus komandai, ir sedes ant suliuko.

R

Butent. Zalgiris nukals per LKL pamatysit!!!

na

Komjaunuoliai-aukščiausias lygis:)labai jau susireikšmina.Artėja krachas intriganntų:):):)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS