G. Žibėnas – apie akistatą su V. Spanouliu ir didžiausią „Ryto“ pranašumą | kl.lt

G. ŽIBĖNAS – APIE AKISTATĄ SU V. SPANOULIU IR DIDŽIAUSIĄ „RYTO“ PRANAŠUMĄ

  • 3

Vilniaus „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje startavo dviem pralaimėjimais išvykose, tačiau jau antradienį pirmąją sezono pergalę medžios namuose.

Prieš laukiantį susitikimą su Vassilio Spanoulio treniruojama Atėnų „Peristeri“ Vilniaus ekipos treneris Giedrius Žibėnas pasidalino mintimis apie komandos nusiteikimą po slogaus starto.

„Tai grupės etapas, todėl neapsigaukime, – prieš laukančią akistatą kalbėjo Žibėnas. – „Peristeri“ turi dvi pergales ir nė vieno pralaimėjimo, o mes atvirkščiai – 0-2. Bet jie žaidė dvejas rungtynes namuose, o mes už Europos ribų. Tai buvo tikrai sunkios išvykos. Vienas iš rungtynių tikrai galėjome laimėti.

Dabar bus pirmosios rungtynės namuose. „Peristeri“ – labai subalansuota komanda, turinti daug du prieš du galimybių. Jie gali žaisti tiek viduje su Miro Bilanu, tiek derinius be užtvaros su Marcusu Denmonu. Jei norime laimėti rungtynes, turėsime kažką iš jų atimti.“

„Ryto“ ir „Peristeri“ mačo pradžia – antradienį 19.30 val.

– „Ryto“ komandai prastai klostosi sezono pradžia. Ar matote komandos komplektavimo klaidų?

– Kai sukomplektuoji komandą, niekada taip nebus, kad visi gerai pasirodys viso sezono metu. Esame kantrūs ir tikime visais žaidėjais. Tą jau kartoju nebe pirmą kartą. Tikrai jokių pokyčių dabar neplanuojame.

– Sezono starte du pralaimėjimai. Ar neslegia papildoma įtampa prieš rungtynes?

– Aš tik jums priminsiu, kad pernai mes pirmąsias dvejas išvykos rungtynes taip pat pralaimėjome pogrupyje. Viskas dabar mūsų rankose. Liko ketverios rungtynės, iš kurių trejos vyks namuose. Tikrai norėsime labai didelio vilniečių palaikymo.

– Laukia trenerių dvikova su Graikijos krepšinio legenda Vassiliu Spanouliu. Ar jis toks pats meistriškas treneris, koks buvo ir žaidėjas?

– Norėčiau pataisyti, kad laukia ne trenerių, o žaidėjų dvikova, nes pagrindiniai veikėjai yra žaidėjai aikštelėje. Kas liečia varžovų trenerį, tai jis tikrai sukomplektavo ir subalansavo komandą puolime. Kas tikriausiai skiriasi nuo pačio Vassilio, kad jie gynyboje tikrai labai spaudžia kamuolį ir žaidžia ant pražangos ribos, dusina kiekvieną aikštelės centimetrą. Turėsime būti tam pasiruošę.

– Ką pavyko pasiimti iš tų pralaimėjimų?

– Daug kas kalba apie tas paskutines rungtynes, kad mes viską išbarstėme ketvirtajame kėlinyje, bet niekas nešneka apie pirmuosius tris kėlinius. Per juos atrodėme solidžiai ir žaidėme taip, kaip norime – parodėme potencialą. Su žaidėjais daugiau šnekamės apie pirmuosius tris kėlinius. Norime tuos kėlinius įsinešti į rytojų ir žaisti taip keturis kėlinius. Aišku, išsiaiškinome, kas įvyko paskutiniame kėlinyje.

– Gytis Radzevičius nežaidė savaitgalį. Kokia jo situacija šiandien?

– Šiandien jis treniruojasi. Stebime, kaip jo ranka reaguoja į kontaktą. Gytis labai veržiasi į aikštelę ir daug šansų, kad žais.

– Kokie bus „Ryto“ pranašumai prieš „Peristeri“?

– Visų pirma, pagaliau žaidžiame namų aikštelėje. Galbūt kažkas pasakytų, kad tai menkas privalumas, bet mums tai daug duoda žaidžiant „Jeep“ arenoje. Čempionų lygos rungtynes įprastai žaisdavome „Siemens“ arenoje, kuri ne visada užsipildydavo. Rytoj tikrai laukiame karšto žiūrovų palaikymo. Manau, kad tai mūsų didelis pranašumas. Mes norime kiek įmanoma anksčiau įtraukti žiūrovą į rungtynes, todėl turime įsinešti gerą energiją ir ja užkrėsti visą areną.

– Martynas Echodas papildomai dirba salėje, daugiau žaidėjų nesimato. Kokia komandos atmosfera po pralaimėjimų?

– Niekada nemalonu pralaimėti, ypač kelis kartus iš eilės. Bet žaidėjai dirba, ne tik Martynas (juokiasi). Ryte arenoje buvo ir kiti žaidėjai. Prieš rungtynes turime vieną treniruotę, bet kai kurie žaidėjai dirbo ir ryte. Kiti žaidėjai treniruojasi ne tik per laisvas dienas, bet ir papildomai nueina į „Impuls“ sporto centrą. Kiekvienas iš jų yra profesionalas ir žino, kad gali žaisti geriau. Mes su treneriais mėginame jiems priminti, kad jie geri yra žaidėjai ir trokštame tą rytoj pademonstruoti.

– Rytoj laukia svarbios rungtynės, o sekmadienį kovosite su „Žalgiriu“.

– Taip, toks tvarkaraštis, nei mes pirmi, nei paskutiniai. Prie to turime prisitaikyti ir nesiskųsti. Po FIBA langų bus šiek tiek laisvesnis tvarkaraštis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

a tai kaip baigesi

nemaciau-gal zinot kas

Gal

sedek tyliai po sluota ...

Anonimas

Lūzeriai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS